Manchester Cityn valmentaja Pep Guardiola on ottanut kantaa Ukrainan sodan järjettömyyttä vastaan keskiviikkoillan Mestarien liigan ottelun Manchester City-Sporting Lissabon alla.

– Draama on se, että maita tuhotaan yhä, koska yksi henkilö on päättänyt tuhota viattomia, Guardiola sanoi Eleven Sportsin haastattelussa.

– Samaan aikaan maailma on pysähtynyt, maailma on hiljaa. Eivät tavalliset ihmiset, sillä kaikkihan ovat sotaa vastaan, vaan koko maailman hallitukset. Niiden pitäisi päättää, ettei tällaista saa tapahtua. Vaan se jatkuu koko ajan.

Guardiolan valmennuksessa pelaa ukrainalainen Oleksandr Zinchenko, joka on ollut hyvin aktiivinen puhuessaan Venäjän käynnistämää miehityssotaa vastaan. Guardiola uskoo, että verinen ja brutaali, useisiin siviilikohteisiin päivittäin iskenyt sota tulee jättämään ukrainalaisin arvet pitkiksi aikaa.

– Tämä tapahtuu, koska politiikka on epäonnistunut. Talous on epäonnistunut, ja kaikki ovat epäonnistuneet. Sen vihan, jonka tämä tulee aiheuttamaan tulevissa sukupolvissa, korjaamiseen voi kulua vuosisata.

– Ukrainan kansa ei tule ikinä unohtamaan sitä, mitä heille on tehty. He olivat kodeissaan, koulussa tai syömässä illallista, kun yksi mies päätti tuhota heidän kotimaansa.

Katalaanivalmentaja lähetti vahvan viestin kaikille poliitikoille, joiden vielä voimakkaampaa väliintuloa Ukraina on peräänkuuluttanut päivästä toiseen.

[readmore from=Ukrainan-sota]

– Ajatellaan, että se tapahtuisi omissa maissamme, Portugalissa tai Kataloniassa. Joku mies päättäisi hyökätä maahamme, tappaisi perheenjäseniämme ja ystäviämme, menettäisimme kaiken ja meidän olisi pakko lähteä maanpakoon. Sitä ei olisi provosoinut kukaan meistä.

– Missä on NATO, Yhdysvallat tai Euroopan Unioni? Nyt on jo myöhäistä yrittää välttää tapahtunutta. Tämä on täydellinen epäonnistuminen ihmiskunnalta ja poliittisilta instituutioilta.

– Mitä varten poliitikot ovat olemassa? Vain sitä vartenko, että voimme elää vähän paremmin? Viime kädessä me teemme töitä, maksamme veroja ja rahoitamme kaiken. Heidän tarvitsee huolehtia vain siitä, että mitään tällaista ei tapahtuisi. Vain siitä, ei mistään muusta. He kaikki ovat täysiä epäonnistujia. Kaikki, Guardiola puuskahti.

El Partidazo de COPE

@partidazocope
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Pep Guardiola, en @ElevenSports_PT

💣 "El drama es que se destruyen países porque una persona decide aniquilar inocentes"

😡 "Es el fracaso absoluto del ser humano. Los políticos están para solucionar esto, son todos unos fracasados"

📹 @ElevenSports_PT

📻 #PartidazoCOPE