PSG:n kokenut maalivahti Keylor Navas on tehnyt hienon eleen auttaakseen Ukrainan sotaa pakenevia pakolaisia. Navas yhdessä puolisonsa kanssa päätti nimittäin tarjota majoituksen 30 ukrainalaiselle omasta kodistaan.

Costaricalaistorjuja sai kuulla viime viikolla, että erään barcelonalaisen järjestön jäsenet matkustivat Puolan Krakovaan viedäkseen pakolaisille elintarvikkeita ja hakemaan heitä muihin maihin. Navas kuuli matkasta ja lupasi majoittaa heistä 30 kotiinsa.

Navas osti 30 sänkyä, jotka hän sijoitti kotinsa omaan elokuvateatteriin. Hänen vaimonsa valmisti tulijoille ruokaa. Perhe osti tulokkaille myös vaatteita. He pitivät myös yhteisen evankelisen seremonian, sillä Navas puolisoineen on harras evankelinen kristitty.

[readmore from=Ukrainan-sota]

Keylor Navasin vaimo Andrea puhui ukrainalaisten pakolaisten auttamisen puolesta jo maaliskuun puolivälissä julkaisemassa Instagram-postauksessaan.

– Voimme auttaa niitä lapsia, joista jotkut tulevat äitinsä kanssa ja jotkut yksin. Monilla on mukanaan vain vaatteet, jotka heillä on päällään. Voimme viedä heille ruokaa, vaatteita, hygieniatuotteita jne., Andrea Navas kirjoitti.

Keylor Navas on itse paraikaa Costa Rican maajoukkueen mukana MM-karsinnoissa. Costa Ricalla on yhä minimaalisen ohut oljenkorsi suoraan MM-kisapaikkaan, mutta käytännössä sen tie vie lähes varmasti kesäkuiseen MM-jatkokarsintaan joko Uutta-Seelantia tai Salomonsaaria vastaan.

Lähteet: Sport ja TyC Sports