MM-jatkokarsintojen välierät pelattiin torstaina Euroopassa.

Ylivoimaisesti suurin yllätys nähtiin Etelä-Italiassa, kun piskuinen Pohjois-Makedonia voitti Italian ja eteni hallitsevan Euroopan mestarin kustannuksella MM-jatkokarsintafinaaliin. Lue lisää täältä.

Pohjois-Makedonia kohtaa jatkokarsintafinaalissa Portugalin. Portugali voitti omassa jatkokarsintavälierässään Turkin 3-1. Ottelu pelattiin Dragãolla Portossa.

Kolmatta A-maaotteluaan pelannut brasilialaissyntyinen Otávio vei Portugalin johtoon jo vartin pelin jälkeen. Portugali oli selvästi niskan päällä koko avausjakson. Diogo Jota iski isäntien toisen täysosuman muutama minuutti ennen taukoa.

Turkki ryhdistäytyi toisella jaksolla, vaikka sillä oli edelleen vaikeuksia päästä laadukkaille maalipaikoille. Turkki onnistui kuitenkin nousemaan maalin päähän 65. minuutilla. Nopea seinäsyöttö vapautti Burak Yilmazin maalipaikkaan, eikä konkarikärki epäonnistunut.

Kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä Turkille vihellettiin rangaistuspotku. Yilmaz asteli laukomaan pilkkua, mutta veti pallon yli maalin. Siihen kaatui samalla Turkin MM-kisahaaveet.

Matheus Nunes viimeisteli lisäajalla loppuluvut 3-1:een.

Portugalin ykköstähti Cristiano Ronaldo pelasi tuttuun tapaan täydet minuutit, mutta jäi tällä kertaa varjojen maille, vaikka saikin muutaman maukkaan maalipaikan.

Toisaalla Wales eteni jatkokarsintafinaaliin voitettuaan Itävallan 2-1. Katso täältä Gareth Balen upea vapaapotkumaali. Ruotsin ja Tšekin välinen välieräottelu meni jatkoajalle.