Urheilu ja jalkapalloilu on venäläisille tärkeää. Niinpä tuskin kukaan yllättyikään siitä, kuinka UEFA:n ja FIFA:n Venäjälle maanantaina langettama sanktio oli kova pala. Kattojärjestöt sulkivat kaikki Venäjän maa- ja seurajoukkueet ulos kansainvälisestä jalkapalloilusta Venäjän asevoimien aloitettua sodan Ukrainaa vastaan.

Venäjän jalkapalloliitto RFU julkaisi oman vastineensa bännejä koskien. Venäjän palloliiton mielestä päätös on syrjivä ja urheiluhengen vastainen. RFU uhkaa myös valittaa päätöksestä kansainväliseen urheiluoikeuteen.

Näin tiedotteen teksti kuului:

– Venäjän jalkapalloliitto on jyrkästi eri mieltä FIFA:n ja UEFA:n tekemästä päätöksestä sulkea kaikki venäläiset joukkueet ulos kansainvälisistä otteluista määrittelemättömäksi ajaksi. Me uskomme, että päätös on kansainvälisen kilpailun normien ja periaatteiden sekä urheiluhengen vastainen.

[readmore from=Ukrainan-sota]

– Päätös on luonteeltaan selkeästi syrjivä ja vahingoittaa suurta määrää urheilijoita, valmentajia, seurojen ja maajoukkueiden työntekijöitä ja, mikä tärkeintä, miljoonia venäläisiä ja ulkomaalaisia kannattajia, joiden intressejä kansainvälisten urheilujärjestöjen pitäisi ensisijaisesti suojella.

– Tällaiset toimet jakavat globaalia urheiluyhteisöä, joka on aina nojannut tasa-arvon, keskinäisen kunnioituksen ja politiikasta riippumattomuuden periaatteisiin. Me säilytämme oikeuden valittaa FIFA:n ja UEFA:n päätöksestä kansainväliseen urheiluoikeuteen.

Voit katsoa alla Viaplayn videosta Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden mietteet Ukrainan kriisistä.