Bayern München otti sunnuntaina askeleen kohti 10. peräkkäistä Saksan Bundesliigan mestaruuttaan, kun se kaatoi Arminia Bielefeldin vieraskentällä 3-0.

Voiton myötä Bayern nousi sarjakärjessä jälleen yhdeksän pistettä edelle toisena majailevaa Borussia Dortmundia, jota se isännöi ensi lauantaina Der Klassikerissa.

Bundesliigassa on enää neljä kierrosta pelaamatta, joten voitto Dortmundista varmistaisi Bayernin mestaruuden. Müncheniläisten valahtaminen piikkipaikalta vaatisi lähes täydellistä romahdusta, sillä sen maaliero on lähes 30 pykälää parempi kuin Dortmundilla.

Bayern voitti viime elokuussa Saksan Supercupin kaatamalla Dortmundin 3-1. Bundesliigan mestaruuslautanen on ainoa palkinto, jonka müncheniläiset voivat tällä kaudella enää voittaa. Saksan Cupista Bayern putosi jo toisella kierroksella, ja Mestarien liigassa se hävisi Villarrealille puolivälierävaiheessa yhteismaalein 1-2.

– Voittaminen tekee tietysti hyvää pääkopalle ennen tärkeää peliä, Klassikeria, sanoi Bayernin laitahyökkääjä Serge Gnabry sunnuntain ottelun jälkeen ESPN:n mukaan.

– Meillä on mahdollisuus varmistaa mestaruus kotikentällä. Teimme tänään hommamme, ja meidän on hoidettava se loppuun ensi viikolla.