Liverpool eteni lauantaina FA Cupin finaaliin voitettuaan yksiosaisessa välieräottelussa Manchester Cityn 3-2.

Liverpoolin Jürgen Klopp teki lauantaisessa ottelussa historiaa. Hänestä tuli nimittäin ensimmäinen valmentaja, joka onnistui voittamaan Pep Guardiolan jo kymmenennen kerran. Klopp oli jo aiemminkin eniten Guardiolasta voittoja napannut valmentaja.

Klopp ja Guardiola ovat iskeneet yhteen 23 kertaa, joista Klopp on voittanut kymmenen, Guardiola yhdeksän ja neljästi on pelattu tasan.

Kaksikko iski yhteen ensimmäistä kertaa Saksassa, kun Klopp valmensi Borussia Dortmundia ja Guardiola Bayern Müncheniä. Dortmundin peräsimessä Klopp onnistui kukistamaan Guardiolan Bayernin neljästi. Liverpoolin päävalmentajana Klopp on kaatanut Guardiolan kuudesti.

Manchester City johtaa Valioliigaa pisteen erolla Liverpooliin. On myös hyvin mahdollista, että kaksikko iskee yhteen Mestarien liigan finaalissa toukokuussa. Liverpool kohtaa välierissä Villarrealin ja Manchester City Real Madridin.

Kloppin jälkeen eniten voittoja Guardiolasta ottanut valmentaja on José Mourinho, joka kukisti katalaanivalmentajan seitsemästi.