Tämän viikon torstaina 21. huhtikuuta mennään taas Suomen Cupin arvonnan merkeissä. Kolmas kierros on pelattu jo kaksi ottelua vaille valmiiksi, joten on aika arpoa neljännen kierroksen otteluparit.

Neljännellä kierroksella on mukana kaikkiaan 56 joukkuetta, joten ottelupareja tulee 28. Uusina mukaan tulevat FC Honka ja FC Haka. Europelejä pelaava nelikko HJK, KuPS, SJK ja Inter tulevat mukaan vasta viidennelle kierrokselle, jolla mukana on 32 joukkuetta.

Tälläkin kertaa arvonta näytetään suorana VeikkausTV:n kautta, kuten aiemmillakin kierroksilla. Arvonta alkaa kello 13, eikä sen seuraaminen edellytä rekisteröitymistä Veikkauksen asiakkaaksi. Arvonnan suorittavat totutusti Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström ja kehityspäällikkö Tomi Leivo-Jokimäki. Arvonnan yhteydessä haastateltavina ovat HyPS:n päävalmentaja Tommi Wilenius sekä SexyPöxyjen päävalmentaja Vesa Nuorala.

Korijako arvonnassa on samanlainen kuin kolmannella kierroksella. Joukkueet on siis jaettu neljään maantieteelliseen arvontakoriin, nyt viimeisen kerran. Viidennellä kierroksella kaikki joukkueet ovat jo samassa arvontakorissa. Neljäs kierros on myös viimeinen, jolloin alempisarjalainen saa cupissa automaattisesti kotiedun.

Uusista mukaantulevista joukkueista FC Honka sijoitetaan koriin 2 ja FC Haka koriin 1. Korijako on seuraavanlainen:

KORI 1:
FC Haka, IFK Mariehamn, Ilves, EIF, TPS, HJS, Ilves/2, Ilves-Kissat, KaaPo, SalPa, MuSa, FC Inter 2, FC Åland, Pallo-Iirot, TPK, PiPS

KORI 2:
FC Honka, HIFK, Gnistan, PK-35, Atlantis FC, EPS, FC Kiffen, HJK Klubi 04, VJS, Atlantis FC/Akatemia, EPS/Reservi, FC Espoo, MPS Atletico Malmi, SexyPöxyt, ToTe, Ponnistajat

KORI 3:
AC Oulu, VPS, FFJaro, KPV, SJK Akatemia, RoPS, VIFK, TP-47 tai KPS (ottelu 22.4.)

KORI 4:
FC Lahti, JäPS, KTP, MP, PEPO, JIPPO, JJK, Komeetat, PeKa, PKKU, Reipas, HaPK, KJP, NouLa, SC Riverball, HyPS

Alimmalla sarjatasolla pelaava yhä mukana oleva joukkue on korista 1 löytyvä Piikkiön Palloseura, joka pelaa Vitosessa. Nelosesta on mukana yhä HyPS. Niille voi tehdä seuraa vielä KPS (Vitonen) jatkoon edetessään. Ikämiesjoukkueita ei neljännelle kierrokselle edennyt.

Veikkausliigasta kierroksella pelaa maksimimäärä kahdeksan joukkuetta. Ykkösestä mukana on 11 joukkuetta, Kakkosesta 19 ja Kolmosesta 15-16.

Suomen Cupin säännöissä on määritelty, että farmisopimussuhteessa tai yhteistyöseurasopimuksen piirissä olevat joukkueet asetellaan automaattisesti vastakkain neljännestä kierroksesta alkaen. Näin ollen jo nyt, kaksi päivää ennen arvontaa on tiedossa jo seitsemän otteluparia, eikä niiden 12 joukkueen vastustajaa tarvitse arpoa lainkaan. Nämä parit ovat:

KORI 1: FC Åland-IFK Mariehamn ja Ilves/2-Ilves
KORI 2: EPS/Reservi-EPS ja Atlantis FC Akatemia-Atlantis FC
KORI 3: VIFK-SJK Akatemia
KORI 4: Reipas-FC Lahti ja PeKa-KTP

Neljännen kierroksen runkopelipäivät ovat 1.-8. toukokuuta. Veikkausliigan joukkueet pelaavat 3.-4. toukokuuta.

Juttua on päivitetty 19.4. kello 22.35. Palloliitto oli päivittänyt uutiseensa myös VIFK-SJK Akatemian olevan valmiiksi sijoiteltu pari, joten se korjattu juttuun. Päivitetty myös korijakoa JIPPO:n edettyä omasta ottelustaan neljännelle kierrokselle. Otsikkokin muutettu vastaamaan totuutta.