Barcelona oli alkuvuoden yksi Euroopan kuumimmista joukkueista, mutta viimeisen puolentoista viikon aikana on tapahtunut jotain sellaista, jota harva osasi odottaa.

Barcelona lähti toissa viikolla laulukuoroon Eurooppa-liigasta, kun Xavin ryhmä kärsi kotitappion Eintracht Frankfurtille. Saksalaisryhmä marssi jatkoon yhteismaalein 4-3.

Viime viikolla Barcelonan heikot otteet kotiyleisön edessä saivat jatkoa. Maanantaina joukkue kärsi 0-1-kotitappion sarjan heittopusseihin kuuluvalle Cádizille. Kolmas peräkkäinen kotitappio oli vuorossa sunnuntaina, jolloin sarjan heikoimpiin vierasjoukkueisiin lukeutuva Rayo Vallecano haki täyden pistepotin Camp Noulta. Turhautunut kotiyleisö vihelsi Barcelonan pelaajat ulos kentältä.

Barcelona teki kyseenalaisen seuraennätyksen sunnuntaina Rayo Vallecanolle kärsityn 0-1-tappion myötä. Katalonialaiset eivät ole koskaan aiemmin seurahistoriassaan hävinneet kolme kotiottelua perätysten saman kauden aikana.

Xavi on luotsannut Barcelonaa nyt kaiken kaikkiaan 32 ottelussa, joista Blaugrana on voittanut 17. Seuralegendan voittoprosentti 53,1 on selvästi huonompi, kuin aiemmin tällä kaudella potkut saaneen Ronald Koemanin vastaava (59,7%).

ESPN FC

@ESPNFC
Barcelona LOSE three straight home matches in the same season for the FIRST TIME EVER 🤯