Liverpoolin laitahyökkääjä Mohamed Salah on ollut pysäyttämättömässä vireessä kuluvan kauden aikana.

Jopa neljästä pokaalista taistelevan Liverpoolin joukkue on täynnä supertähtiä, joista ehdottomasti kirkkaimpana on loistanut Salah. Egyptiläishyökkääjä on takonut Valioliigassa jo 22 maalia ja johtaa ylivoimaisesti maalipörssiä.

Huiman maalimääränsä lisäksi Salah on antanut syötön peräti 13 täysosumaan. Lukemalla hän johtaa myös Valioliigan syöttöpörssiä.

Kaiken kaikkiaan Salah on ollut mukana 35 maalissa (22+13), eikä kukaan muu valioliigapelaaja ole lähelläkään hänen lukemiaan. Toiseksi eniten tehoja on mättänyt Tottenhamin Son Heung-Min, jonka lukemat 17+6 jäävät liki kolmanneksen Salah’n vastaavasta.

Ilman suuria ihmeitä Salah tulee voittamaan maalipörssin, sillä hänen johtonsa on viiden maalin suuruinen. Syöttöpörssissä Salah’n lähimmät uhkaajat ovat hänen joukkuekaverinsa Trent Alexander-Arnold (11) ja Andy Robertson (10 maalisyöttöä).

Viime kaudella Tottenhamin Harry Kane voitti sekä maali- että syöttöpörssin, nyt Salah on toistamassa englantilaiskärjen huiman tempun.

OptaJoe

@OptaJoe
22 + 13 - Liverpool's Mohamed Salah has both scored more goals (22) and provided more assists (13) than any player in the Premier League this season. His 35 goal involvements overall are at least 12 more than anyone else in the competition this term. Recognised.