Kotimainen Veikkausliiga polkaistaan käyntiin lauantaina ja päivän ensimmäisessä kamppailussa iskevät yhteen HJK ja FC Honka. Ottelu alkaa Bolt Areenalla klo: 15.00.

HJK:n päävalmentajan Toni Koskelan mukaan vastaan asettuu uudistunut espoolaisryhmä.

– Honka on selkeästi erityyppinen joukkue kuin muutamalla aiemmalla kaudella. Joukkueessa on ehkä hieman enemmän vauhtia kuin viime vuosina. Honka on huomattavasti freesimpi joukkue kuin ennen, Koskela arvioi seuran verkkosivuilla perjantaina.

Omalta joukkueelta Koskela odottaa aktiivista ja hyökkäävää pelaamista.

– Haluamme saada harjoituskaudella treenatut jutut toimimaan ja pyrimme parantamaan niitä peli peliltä. Pystymme prässäämään korkealta ja hyökkäämään monipuolisesti, ja pelissämme on paljon hyvää. Emme saa antaa lyhyiden huonojen hetkien viedä meiltä hyvää tulosta, päävalmentaja jatkoi.

Vierasjoukkueen keskikenttäpelaaja Lucas Kaufmann puolestaan odottaa joukkueeltaan paljon hyvän harjoituskauden jälkeen. Into polkaista Veikkausliiga käyntiin on jo kova.

– Mahtava fiilis kauden avauksesta! Olemme valmistautuneet viimeiset kuukaudet juuri tähän hetkeen. Haluamme hyvän alun ja olemmekin joukkueena nyt hyvässä tilanteessa. Odotan avausottelua innostuneena, sitä toivoo että pääsisi jo nyt pelaamaan, keskikenttäpelaaja totesi seuran verkkosivuilla.

– Hyvä preseason antaa meille totta kai paljon itseluottamusta ja henkisesti olemme nyt oikein hyvässä tilassa. Olemme osoittaneet, että olemme oikealla polulla. Liigacupin voittaminen oli tietenkin upea tunne ja toi joukkueemme vahvasti yhteen. Myös hyvät esitykset ja tulokset kansainvälisissä harjoitusotteluissa nostavat uskoa itseemme. Meillä ei ole epäilystäkään, ettemmekö voi joukkueena pelata erittäin hyvällä tasolla, Kaufmann jatkoi.

Ottelun avauskokoonpanot

HJK: Tännander, Raitala, Tenho, Moren, Browne, Ylitolva, Jair Silva, Väänänen, Boujellab, Serrarens, Roope Riski

FC Honka: Rudakov, Äijälä, Rasimus, Hernandez, Aalto, Arko-Mensah, Voutilainen, Tammilehto, Modesto, Kaufmann, Koskinen

Veikkausliigan ottelut lauantaina

15:00 HJK – FC Honka

17:00 FC Haka – Ilves, KuPS – FC Inter, SJK – HIFK, VPS – AC Oulu

18:30 IFK Mariehamn – FC Lahti