Valioliigassa kuudentena oleva Manchester United on vahvistanut ensi kauden valmentajakseen hollantilaisen Erik ten Hagin. Unitedia valmentaa vielä tämän kauden loppuun väliaikaisvalmentaja Ralf Rangnick, mutta Ten Hag ottaa ohjat kauden päättyessä. Hänen sopimuksensa ulottuu kesään 2025, ja siinä on lisäksi optio vuoden jatkosta.

– Erik on osoittanut viimeisten neljän vuoden aikana Ajaxissa, että hän on yksi Euroopan jännittävimmistä ja menestyneimmistä valmentajista. Hänet tunnetaan joukkueensa viihdyttävästä, hyökkäävästä jalkapallosta ja nuoriin sitoutumisesta, Unitedin jalkapallojohtaja John Murtough kommentoi.

Näin Ten Hag itse kommentoi sopimustaan:

– On suuri kunnia tulla nimetyksi Manchester Unitedin valmentajaksi, ja odotan haastetta suurella innolla. Tunnen tämän mahtavan seuran historian ja sen fanien intohimon. Haluan ehdottomasti kehittää tätä joukkuetta tuomaan seuralle sen ansaitsemaa menestystä.

– Ajaxin jättämisestä näiden uskomattomien vuosien jälkeen tulee vaikeaa, ja voin vakuuttaa faneille, että olen täysin sitoutunut ja keskittynyt saattamaan tämän kauden menestyksekkäästi päätökseen ennen kuin siirryn Manchester Unitediin.

Manchester United

@ManUtd
🇳🇱👔

The new First-Team Manager of Manchester United: Erik ten Hag.

#MUFC || #WelcomeErik