Senegal voitti alkuvuoden aikana kaksi kertaa Egyptin erittäin tärkeissä otteluissa. Ensin se kukisti Egyptin Afrikan mestaruusturnauksen loppuottelussa rangaistuspotkukilpailun jälkeen, ja sitten maaliskuussa sama toistui MM-karsintojen playoff-vaiheessa. Egypti jäi rannalle, ja Senegal eteni kisoihin.

Ratkaiseva ottelu jäi monien mieliin parhaiten siitä, kuinka ala-arvoista senegalilaisyleisön käytös oli. Katsomosta osoiteltiin laservaloja kentälle koko ottelun ajan tarkoituksena häiritä Egyptin pelaajia ja etenkin maalivahtia. Pahimmilleen laserien käyttö pääsi rangaistuspotkukilpailussa, jossa egyptiläispelaajiin aina supertähti Mohamed Salahia myöten kohdistui massiivista häirintää.

Laserien lisäksi kentälle heitettiin tavaraa, katsomossa sytytettiin soihtuja ja lopulta myös katsomosta rynnättiin kentälle. Salahia myös solvattiin katsomoplakaateissa. Niinpä FIFA otti ottelun kurinpitokäsittelyynsä.

Egypti jätti ottelun jälkeen myös oman protestinsa, mutta MM-kisapaikkaa se ei toki jälkikäteen enää saanut. FIFA kuitenkin määräsi Senegalin pelaamaan seuraavan virallisen ottelunsa suljetuin ovin tyhjälle katsomolle. Sakkoja Senegalille mätkäistiin 170 000 euroa.

Myös Nigeria ja Kongon Demokraattinen Tasavalta joutuvat pelaamaan seuraavan virallisen kotiottelunsa ilman katsojia. Niiden maaliskuun otteluissa Ghanaa ja Marokkoa vastaan nähtiin samanlaista häiriökäyttäytymistä.

Lähde: AS