Manchester City nappasi himoitun Erling Hålandin – näin kommentoi Pep Guardiola

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola sanoo, että tähtihyökkääjä Erling Håland auttaa hänen ryhmäänsä iskemään ensi kaudella enemmän osumia, mutta maalintekoa ei lasketa yksin norjalaiskärjen varaan.

City jysäytti aiemmin tällä viikolla siirtopommin, kun se kertoi päässeensä Borussia Dortmundin kanssa periaatteessa sopuun Hålandin, 21, siirrosta Valioliigaan. Maailman kuumimpiin hyökkääjiin lukeutuvan Hålandin on määrä siirtyä manchesteriläisten riveihin kuluvan kauden päätyttyä.

Håland on pelannut Dortmundissa kaikkiaan 88 ottelua tehden niissä yhteensä 85 maalia ja syöttäen 23.

Manchester Cityn tilastoja katsoessa joukkueen ongelmat vaikuttavat liittyvän johonkin muuhun kuin maalintekoon. Siitä tuli juuri Englannin pääsarjahistorian ensimmäinen joukkue, joka on onistunut voittamaan viisi peräkkäistä sarjapeliä vähintään kolmella maalilla.

Valioliigan kärkisijalla porskuttava City kestää vertailun myös muihin Euroopan suurseuroihin, sillä maanosan viidessä suurimmassa liigassa ainoastaan Bayern München (95) on onnistunut useammin maalinteossa kuin City (94).

– Hän (Håland) voi ehdottomasti auttaa meitä tekemään enemmän maaleja. Tässä ei ole kyse siitä. Loppujen lopuksi kyse on pelien voittamisesta, kommentoi Guardiola Sky Sportsin mukaan.

– En ole ikinä ajatellut, että puolustuspään tilanteemme riippuisi topparista, enkä ole ikinä ajatellut, että tekemämme maalit riippuisivat hyökkääjästä. Hän on tehnyt urallaan paljon maaleja, ja me yritämme auttaa häntä pelaamisesssa ja saamaan lisää maalipaikkoja.

– Me emme ikinä anna hänelle [yksin] vastuuta maalinteosta. Meidän on voitettava pelejä, ja jos haluamme voittaa pelejä, niin me tarvitsemme kaikkien parasta panosta.

Guardiola toivoo, että Manchester City saa Hålandista pitkäaikaisen aseen hyökkäykseensä.

– Se oli seuralta hyvä päätös tulevaisuuden kannalta.

– Toivottavasti hän voi tulla tänne moneksi, moneksi vuodeksi, ja olen varma, että hän sopeutuu täydellisesti joukkueeseemme.

– Hän on uskomaton nuori lahjakkuus, täydellisessä iässä. Olen aika varma, että me autamme häntä sopeutumaan parhaamme mukaan.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.