HELSINKI. Huuhkajien ja Norwichin suomalaishyökkääjä Teemu Pukki kertoi viime kauden olleen raskas kokemus. Tulevaisuuden kuviot jäivät melko epäselviksi, vaikka Norwich käyttikin sopimukseen kuuluneen option ensi kaudesta.

Norwich oli Valioliigassa jälleen pikaisella visiitillä. Pukki oli joukkueensa vastuunkantaja 11 osumallaan, mutta ihmeisiin hänkään ei pystynyt. Norwich jäi jälleen Valioliigan jumboksi ja ensi kaudella pelit jatkuvat sarjatasoa alempana.

– Tavoitteena oli säilyä ja sitä ei tapahtunut, joten kausi oli pettymys. Tämä kausi oli varmasti yksi urani vaikeimmista. Oli paljon pelejä ja tuli paljon tappioita. Se on aika ärsyttävää pelata, kun voittoja ei tule. Siinä mielessä vaikea kausi, niin henkisesti kuin fyysisestikin, Pukki kertoi maanantaina Huuhkajien lehdistötilaisuudessa Helsingin Kalastajatorpalla.

Pukin sopimukseen kuului ensi kaudesta optio, jonka Norwich myös käytti. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Pukki jatkaisi Norwichissa. Suomalaishyökkääjän ympärillä on kuitenkin ollut siirtohuhuja, eikä mies itsekään täysin vakuuttanut vastatessaan kysymyksiin tulevaisuudestaan.

– Seura käytti option, joten sinne olen menossa preseasonille. Se on tilanne tällä hetkellä, Pukki totesi lyhyesti.

Pukki on pelannut Norwichissa neljä kautta. Kahtena kautena on tullut nousu Valioliigaan ja kahtena kautena putoaminen Valioliigasta. Tietyllä tapaa voisi ajatella, että Pukki on nyt nähnyt sen, mitä Norwich hissijoukkueena voi suomalaiselle tarjota.

– Ei se helppoa ole. Tietenkin kun tulee voittoja, niin futis on kivaa ja siitä nauttii. Sitten taas kun ei tule voittoja, se on raskasta. On sellaisia päiviä, kun futis ei ole kivaa. Voittamisen ja häviämisen välillä on iso ero.

Raskaan valioliigakauden jälkeen Pukin puheista ei suoranaisesti välittynyt kova motivaatio lähteä tekemään Norwichin kanssa uutta nousua taas Valioliigaan.

– En ole kauheasti miettinyt edes ensi kautta. Kausi oli niin rankka, että viimeisen viikon aikana en ole miettinytkään futista. Olen vain viettänyt aikaa perheeni kanssa ja yrittänyt saada sitä kautta voimia tähän maajoukkuerypistykseen.

SuomiFutis-sivusto kysyi 32-vuotiaalta Pukilta, mitä hän tulevaisuudessa haluaa vielä jalkapallolta.

– En oikein osaa vastata. Totta kai haluan nauttia futiksesta ja tehdä maaleja. Se on paras juttu. Ei tässä kuitenkaan itselläni ole enää kauhean montaa vuotta uraa jäljellä. Toivottavasti pystyisi nauttimaan ja tehdä tulosta, mutta en ole sen pidemmälle ajatellut asiaa, Pukki vastasi.

Henkilökohtaisella tasolla Pukki voi olla tyytyväinen kauteensa. Hyökkääjä myönsi, että omat tavoitteet tietyllä tapaa täyttyivät, mutta se ei kauheasti lohduttanut.

[readmore from=pukki-teemu]

– Tavoite ennen kautta oli tehdä vähintään se 11 maalia, mikä tuli edelliselläkin kerralla. Omalla tavallaan olen tyytyväisempi tähän valioliigakauteen kuin siihen edelliseen. Silloin minulla taisi olla tammikuussa 11 maalia kasassa, mutta sen jälkeen ei tullut yhtään enää. Nyt pystyin kuitenkin säännöllisesti tekemään maaleja, vaikka emme luoneet niin paljon paikkoja kuin viimeksi.

– Olen kuitenkin niin joukkuepelaaja, että en voi olla tyytyväinen, kun putoamme, Pukki jatkoi.

Huuhkajien Nations League -urakka käynnistyy ensi lauantaina 4.6., kun Olympiastadionille tulee vieraaksi Bosnia ja Hertsegovina. Ottelu käynnistyy kello 19.