Napolin puheenjohtaja Aurelio De Laurentiis tunnetaan värikkäistä mielipiteistään ja tempauksistaan.

Vajaan 20 vuoden ajan seuran puheenjohtajana toiminut elokuvatuottaja käväisi hiljattain napolilaisen yliopiston vieraana keskustelemassa jalkapallosta.

De Laurentiis otti kantaa muun muassa PSG:n ja Chelsean rahankäyttöön. De Laurentiisin mukaan valtava rahankäyttö ei välttämättä takaa menestystä.

– Sanokaa minulle, mitä PSG on voittanut näiden vuosien aikana Ranskan pääsarjamestaruuksia lukuun ottamatta? Raha ei ole kaikki kaikessa. Holtiton rahankäyttö ei takaa menestystä. Katsokaa Chelseaa. Seuran arvona pidettiin 6,5 miljardissa eurossa, eivätkä he ole voittaneet viime vuosina useasti sarjamestaruutta.

De Laurentiis myönsi itsekin Napoli-kannattajana halunneensa joskus käyttää paljon rahaa seuraansa, mutta realiteetit tulevat vastaan.

– Jos olisin kuunnellut omia kannattajan mielipiteitäni, Napoli olisi mennyt konkurssiin joka vuosi. Olen ollut täällä 18 vuoden ajan ja taloudelliset tulokset ovat aina olleet positiivisia. Olemme pelanneet jo 13 vuoden ajan peräkkäin europeleissä.

Euroopan Superliiga perustettiin huhtikuussa 2021, mutta se pysyi hengissä lopulta vain muutaman päivän ajan. Napoli ei ollut siinä missään vaiheessa mukana. Juventuksen toimitusjohtaja Andrea Agnelli on ollut alusta lähtien Superliigan suurimpia puuhamiehiä.

– Olin yksi ensimmäisistä Agnellille soittaneista ihmisistä. Sanoin Agnellille, että hän on tekemässä virheen. Sanon ei Superliigalle, mutta myös nykyiselle Mestarien liigalle, johon meidän on osallistuttava taloudellisista syistä. On kunnioitettava enemmän kansallisia sarjoja. Itse järjestäisin sellaisen eurokilpailun, jossa olisi kaksi 25 joukkueen lohkoa. Ensimmäisessä lohkossa olisi kaikkien top-5 -sarjojen viisi parasta joukkuetta. Toisessa lohkossa olisi 25 muiden maiden sarjojen mestarijoukkuetta.

Lähde: AS