”Ennätysmestari jatkaa ennätysmestarissa”. Näin otsikoi Bayern München uutisensa, jossa se kertoi solmineensa 32-vuotiaan Thomas Müllerin kanssa kaksivuotisen, kesään 2024 ulottuvan jatkosopimuksen.

Müller jos kuka täyttää heittämällä Bayernin nykyisestä joukkueesta kaikki seuraikonin kriteerit. Müncheniä lähellä sijaitsevasta Pähl am Ammerseen pikkukylästä kotoisin oleva Müller aloitti pelaamisen Bayernin junioreissa jo 10-vuotiaana eikä ole sen koommin mitään muuta seuraa edustanut.

Bayernin edustusjoukkueeseen Müller murtautui vuonna 2008. Kun Bayern varmisti äskettäin ennätyksellisen kymmenennen perättäisen mestaruutensa Bundesliigassa, oli mestaruus Müllerille yhteensä jo yhdestoista. Kukaan toinen pelaaja Saksan jalkapallohistoriassa ei ole nostanut mestaruuslautasta ilmaan useammin.

– Thomas Müller on esikuva, joka kantaa seuramme vaakunaa sydämessään. FC Bayernille on ollut aina tärkeää jatkuvuus ja siksi olemme onnellisia, että onnistuimme jatkamaan tärkeän pelaajan sopimusta. Hän on johtava pelaaja ja lisäksi myös pukukopissa tärkeä hahmo, Bayernin johtokunnan puheenjohtaja Oliver Kahn kuvaili Mülleriä.

– Thomas Mülleriä ei voi kuvitella ilman FC Bayernia, eikä FC Bayernia ilman Thomas Mülleriä, urheilujohtaja Hasan Salihamidžić lisäsi.

Jo mainittujen bundesliigamestaruuksien lisäksi Müller on voittanut urallaan muun muassa kaksi kertaa Mestarien liigan ja vuonna 2014 maailmanmestaruuden. Hän on pelannut Bayernissa 624 virallista ottelua ja Saksan A-maajoukkueessa 112 ottelua. Vuoden 2010 MM-kisoissa Müller voitti maalikuninkuuden.

Müllerin elämän mittaista matkaa kuvatakseen Bayern vei Müllerin allekirjoittamaan sopimuksensa ilmeisesti tämän lapsuuskodin lastenhuoneeseen. Ainakin Bayern jakoi kuvaparin, jossa Müller istuu jalat ristissä puisella sängyllä Bayern Münchenin pelipaita yllään – toisessa kuvassa pikkupoikana ja toisessa kaiken voittaneena 32-vuotiaana mestarina. Molemmissa kuvissa seinällä on jalkapallojulisteita.

FC Bayern München

@FCBayern
How it started
⬇️
How it's going

@esmuellert_ #MiaSanMia #Müllered

Oliver Kahn

@OliverKahn
Thomas Müller ist eine Identifikationsfigur, die das Wappen unseres Clubs im Herzen trägt. Den @FCBayern hat schon immer Kontinuität ausgezeichnet. Deshalb sind wir glücklich, dass es uns gelungen ist, auch mit diesem wichtigen Spieler zu verlängern.