Huuhkajat sai pettyä lauantai-iltana Bukarestissa, kun Romania voitti Markku Kanervan miehistön 1-0. Lue lisää täältä.

Huuhkajille tappio oli ensimmäinen Nations Leaguessa. Suomi on lohkossa toisena pisteen perässä kärkipaikalla olevaa Bosnia-Hertsegovinaa.

Jere Uroselle ottelu oli vaikea – kuten pitkälti muillekin vierasjoukkueen pelaajille. Laitapuolustaja aiheutti avausjakson alussa rangaistuspotkun, kun hän kaatoi Romanian hyökkääjän boksissa. Jesse Joronen kuitenkin torjui George Pușcașin yrityksen.

– Mulla oli vain liikaa vauhtia päällä. Pelattiin siinä yhden vajaalla ja olin huonosti sijoittunut. Halusin päästä sen kaverin oikealle puolelle, mutta ei saisi olla ikinä noin kovaa vauhtia boksissa päällä. Koitin päästä oikealle puolelle, mutta hän laittoi jarrut pohjaan ja menin sitä selkään. Tosi tyhmää multa, ja kiitos Jesselle, Uronen viittasi rangaistuspotkuun Ylen haastattelussa.

Huuhkajat lähti voittamaan lauantaista ottelua. Tappio oli siten luonnollisesti suuri pettymys.

[readmore from=Huuhkajat]

– Näkyy meidän kasvoilta. Iso pettymys tänään. Meillä oli tänään paikkoja, mutta ei halunnut mennä sisään. Ei sitten millään. Pettymys. Olisimme ansainneet enemmän.

– Tiedettiin, että he (Romania) tulevat varmasti prässäämään kovaa. Meidän olisi pitänyt olla valmiimpia siihen. Tuntuu, että ensimmäisen puoliajan tilanteenvaihdot olivat meille myrkkyä. Romania pääsi niiden avulla parhaimmille paikoille.

– Saimme 20 minuutin jälkeen oman pelimme rullaamaan. Löydettiin niitä rakoja, joita siellä oli. Välillä tällaisissa paikoissa alku on vaikea, kun he tulevat täysillä päälle, mutta meidän on opittava, sillä edessä on täysin samanlainen juttu Bosniassa, Uronen viittasi ensi viikon tiistain otteluun.