Romania voitti Huuhkajat lauantai-iltana Bukarestissa Nations Leaguen kolmannella ottelukierroksella 1-0. Lue otteluraportti täältä.

Huuhkajat on tappiosta huolimatta toisena lohkossa, sillä Montenegro ja Bosnia-Hertsegovina päätyivät 1-1 -tasapeliin. Bosnia johtaa lohkoa pisteen erolla Huuhkajiin.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli luonnollisesti pettynyt mies tappion jälkeen. Kanerva tiedosti, miten hyviä maalintekopaikkoja Huuhkajilla oli. Joel Pohjanpalolla oli kaksi todellista avopaikkaa, mutta hyökkääjä ei tällä kerralla onnistunut maalinteossa.

– Olihan tuossa paikkoja. Toisella jaksolla Jollella (Pohjanpalo) taisi olla kolme paikkaa ja Robin Lodilla yksi. Tänään ei natsannut, Kanerva summasi Ylelle.

[readmore from=Huuhkajat]

– Kyllä katkeralta tuntuu. Oli tosi paljon hyvääkin. Peli oli aika hyvin kontrollissa. Yritimme välttää sitä, että ne (Romania) saa ensimmäisen maalin. He pääsevät vetäytymään matalaan blokkiin ja iskemään vastaan. Se oli tänään tehokas lääke ja toimi heidän kannaltaan.

Romania kykeni pelaamaan Huuhkajia vastaan Suomen omilla vahvuuksilla.

– Opimme siitä, miten pelaamme tällaisia joukkueita vastaan, jotka pelaavat matalassa blokissa ja satsaavat pelkästään vastaiskuihin. Se on joskus ollut aina meidän ase.

Huuhkajat kohtaa Bosnian tiistai-iltana Zenicassa.