Konkurssiuhan alla oleva HIFK isännöi VPS:ää lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pelatussa Veikkausliigan ottelussa. Kenties jopa kauden viimeisen kotiottelunsa pelannut HIFK jäi vierailijoiden jalkoihin jo heti ottelun alussa. VPS jyräsi lopulta peräti 5-1-vierasvoitoon ja lähti kotimatkalle kolme pistettä takataskussaan.

Tunnelma oli tapissa heti ottelun alussa. Moni katsoja oli ehtinyt sekä päivän että illan mittaan virkistämään itsensä ”pelikuntoon”, joten ääntäkin uskallettiin käyttää normaalia enemmän.

Antti Kaiponen

@Anttikoo
Ekan viiden minuutin tunnelman perusteella kaikki #HIFK:n kotipelit pitäisi pelata lauantaina kello 23. #veikkausliiga

Jos oli HIFK:n kannattajat valmiita otteluun, samaa ei voi sanoa joukkueen pelaajista. VPS oli suorastaan suvereeni ja ratkaisi pelin jo ensimmäisen 20 minuuttisen aikana. 13. minuutilla Aleksi Pahkasalo vei VPS:n johtoon, ja vain kuusi minuuttia myöhemmin Kalle Multanen tuplasi johdon.

Twitterissä VPS sai kehuja, kun taas HIFK sai peliesityksestään ansaitusti rapaa niskaansa:

Erkka Peltonen

@erkkapeltonen
Oliko tämä keltainen nyt #Vepsu vai Brasilia?

Todella kova startti ja ansaittu johto, lisää vaan! #Veikkausliiga

Mikko Aaltonen 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️

@Symbaaliapina
HIFK näyttää kentällä ihan samalta kuin kassalipas seuran toimistolla.

#HIFK #VPS #Veikkausliiga

Kymmenen ottelukierroksen jälkeen yhä voitoitta oleva HIFK nousi peliin hetkellisesti mukaan 25 minuuttia ennen loppua, kun Macario Hing-Glover pääsi takatolpalta tykittämään 1-2-kavennusmaalin.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽️

Töölössä ollaan sunnuntain puolella, kun @HIFKedustus tulee mukaan peliin!

Macario Hing-Glover kaventaa lukemiksi 1–2 🇺🇸

#veikkausliiga #tunnustaväriä
#HIFKVPS

Vain kaksi minuuttia HIFK:n kavennusmaalin jälkeen VPS-legenda Steven Morrissey vaihdettiin kentälle. Jamaikalaishyökkääjä ehti olla kentällä vain kymmenen minuuttia, kun hän oli osunut kahdesti ja lyönyt ottelulle viimeisen niitin.

Morrisseyn ensimmäinen maali syntyi kulmapotkusta, jota ei olisi pitänyt tuomita, koska pallo meni VPS-pelaajasta yli päätyrajan. HIFK-pelaajat purnasivat syystäkin tuomiota, sekä ennen että jälkeen maalin.

Yksi kotijoukkueen kannattajista sai tarpeekseen Morrisseyn toisen (1-4) maalin jälkeen ja juoksi kentälle HIFK:n lipun kanssa. Jos jotain positiivista, niin oli hän ainakin näkyvin HIFK:n logolla varustettu henkilö kentällä lauantaiyön ottelussa.

Vaikka HIFK:n selkäranka napsahti kentällä, kannattajat jaksoivat antaa kaikkensa katsomon puolella. Siitä heille jaettiin kiitosta myös vieraskannattajien toimesta.

Ossi Luoma

@LuomaOssi
Pakko arvostaa @HIFKedustus faneja. Jengi häviöllä 1-4, mutta jaksaa pomppia ja huutaa. Enemmän tämmöistä Suomeen. Terveisin @VPS1924 kannattaja

#veikkausliiga #jalkapalloyhteiskunta @Byyri @Veikkausliiga

Ottelun viimeisen maalin iski VPS:n huippulupaus Roni Hudd. Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt hyökkääjä ehti olla kentällä vain kuusi minuuttia, kun hän laukoi pallon maaliin HIFK-vahti Beton suotuisalla avustuksella.

Mikko Bergström

@baristrom
Roni Huddin (s. 2005) ensimmäinen pääsarjamaali liigahistorian kenties meritoituneimman maalivahdin selän taakse, kutakuinkin ensimmäisellä pallollisella peliteollaan. Tarina, jota kelpaa vanhemmallakin iällä hehkuttaa. #suomifutis #veikkausliiga

Henrik Hyvönen

@henrikhyv
Joku voisi käyttää Beton otteista termiä häpeällinen. #veikkausliiga

Tuukka Kotimäki

@tkotimaki
Olen katsonut kolme HIFK:n matsia tällä kaudella. Kaikkia yhdistänyt se, että Beto on päästänyt paljon maaleja ja jokaisen jälkeen on dramaattiset eleet kehissä. Joo, kollektiivinen vika ilman toki mutta silti: olisko heikomman CV:n kaveria katseltu enää aikoihin? #veikkausliiga

VPS nousi voittonsa myötä sarjataulukon kahdeksannelle sijalle, kahden pisteen päähän ylempään jatkosarjaan oikeuttavasta kuudennesta sijasta. Vain kolme pistettä tähän mennessä kerännyt HIFK jatkaa sarjajumbona – mutta jatkuuko joukkueen kausi enää kesäkuun jälkeen?