Barcelonan entinen laitapuolustaja Dani Alves sanoo, että katalonialaisjätti ei arvosta ihmisiä, jotka ovat tehneet seurassa historiaa.

Alves, 39, edusti Barcelonaa ensimmäisen kerran vuosina 2008-2016 ja palasi seuraan viime talvena pienimmällä sallitulla palkalla, koska hän halusi auttaa talousvaikeuksista kärsivää työnantajaansa.

Brasilialaislegenda pelasi toisella visitiillään 15 ottelua Barcelonassa, mutta nyt hän on jälleen sopimukseton pelaaja. Alves ei ole katkera siitä, että hänen sopimustaan ei jatkettu, mutta brassipakki ei pitänyt siitä, miten hänelle kerrottiin lähdöstään.

– En lähtenyt surullisena. Lähdin iloisena, koska olin palannut Barcelonaan. Unelmoin viiden vuoden ajan siitä, että saisin elää tämän toisen mahdollisuuden. Ainoa asia, josta en pitänyt, oli se, miten lähtöni hoidettiin, kommento Alves Guardianille.

– Tein saapumisestani asti hyvin selväksi, että en ole enää 20-vuotias kaveri ja että haluan tehdä asioita suoraan, salailematta mitään. Mutta tämä seura on tehnyt syntiä viime vuosina. Barcelona ei välitä ihmisistä, jotka ovat tehneet historiaa seurassa.

– Barcelonan kannattajana toivoisin, että asiat tehtäisiin eri tavalla. En puhu itsestäni, koska minun tilanteeni oli erilainen. Olen ikuisesti kiitollinen (päävalmentaja) Xaville ja puheenjohtajalle siitä, että he toivat minut takaisin.

– Näin seuran täynnä nuoria ihmisiä – seuran, jolla oli uskomattomia ideoita kentällä. Mutta sen on kehityttävä kentän ulkopuolella. Ajattelutapa on täysin päinvastainen siitä, mitä me rakensimme muutamia vuosia sitten. Kaikki kentällä tapahtuva on heijastusta siitä, mitä sen ulkopuolella tapahtuu.