Serie A:han täksi kaudeksi noussut AC Monza etsii vahvistuksia miljardööriomistajansa Silvio Berlusconin taloudellisella tuella. 20 vuotta Milania aikoinaan johtanut Berlusconi osti Monzan portfolioonsa vuonna 2018. Kaksi vuotta myöhemmin Monza palasi Serie B:hen 19 vuoden tauon jälkeen ja nousi Italian korkeimmalle sarjatasolle ensimmäistä kertaa historiassaan tänä vuonna.

Monza on yhdistetty useisiin keskushyökkääjiin, kuten Mauro Icardiin, Paulo Dybalaan ja Edinson Cavaniin, kesän huhumyllyssä. Viimeisimpänä esiin noussut vaihtoehto on 35-vuotias Luis Suárez, kertoi Alfredo Pedullà perjantaina. Kaudet 2020–21 ja 2021–22 Atlético Madridia edustanut Suárez on virallisesti sopimukseton pelaaja.

Pedullàn mukaan Monzan tekninen johtaja Adriano Galliani on ollut suoraan yhteydessä Suáreziin ja tarjonnut tälle viiden miljoonan euron vuosipalkkaa.

Lue myös: Atlético Madridin jättävä Luis Suárez tyrkyllä Valioliigaan

Suárez oli jo lähellä siirtyä argentiinalaisseura River Plateen, mutta siirto kaatui, kun joukkue putosi Copa Libertadoresista. Vielä kaudella 2020–21 Suárez johdatti Atletin Espanjan-mestaruuteen, mutta viime kaudella Suárezin pelisuorituksissa alkoivat korostua iän mukanaan tuomat ongelmat: vauhdin hidastuminen, ketteryyden puute ja hiipunut tilannenopeus. Maaleja syntyi kaikki kilpailut huomioiden 13.

Monzassa Suárez pääsisi osaksi rajusti kasvavaa organisaatiota. Seura on jo hankkinut Italian maajoukkuemaalivahti Alessio Cragnon, Andrea Carbonin, Stefano Sensin, Matteo Pessinan, Andrea Ranocchian ja Samuele Birindellin. Galliani neuvottelee myös Shakhtar Donetskin puolustajan Marlonin mahdollisesta lainasiirrosta.