Didier Deschamps on valmentanut Ranskan A-maajoukkuetta kymmenen vuoden ajan.

Ranskan jalkapalloliitto tiedotti 8. heinäkuuta 2012 palkanneensa Deschampsin maajoukkueen päävalmentajaksi.

Ranska oli juuri hävinnyt Espanjalle EM-kisojen puolivälierissä 0-2. Laurent Blanc sai lähteä alisuorittaneen maajoukkueen peräsimestä, ja Deschamps nappasi pestin itselleen.

Kymmenen vuoden aikana Ranska on jälleen noussut jalkapallomaailman ehdottomaan eliittiin. Se eteni kesällä 2016 EM-lopputurnauksessa finaaliin, mutta hävisi Pariisissa Portugalille 0-1.

Kahta vuotta myöhemmin Ranska kruunattiin maailmanmestariksi Venäjällä. Ranska voitti finaalissa Kroatian 4-2.

Sittemmin Ranskalla on ollut hieman vaikeampaa. Viime kesän EM-lopputurnauksessa Ranska putosi neljännesvälierissä Sveitsin käsittelyssä. Ranska tosin voitti UEFA Nations Leaguen mestaruuden viime syksynä, mutta kesäkuun maaottelut menivät pahemman kerran penkin alle. Ranska pelasi neljä ottelua, joista se hävisi kaksi ja pelasi tasan niin ikään kahdesti.

Heikosta kesäkuun maajoukkueikkunasta huolimatta Ranska lähtee loppuvuoden Qatarin MM-lopputurnaukseen yhtenä suurimmista voittajasuosikeista. Deschampsin pesti päättyy joulukuussa, ja ranskalaismedian mukaan on hyvin mahdollista, että Zinédine Zidane nousee maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Zidane on ollut työttömänä reilun vuoden ajan.