Huuhkajissa 25 kertaa esiintyneen hyökkäyspään monitaiturin Fredrik Jensenin kausi on lähtenyt lupaavasti käyntiin.

Loukkaantumisista kärsinyt Jensen, 24, pelaa viidettä vuottaan Augsburgissa, mutta hän on saanut saksalaisseurassa 51 ottelussa yhteensä vain 1814 peliminuuttia, eli keskimäärin noin 36 minuuttia peliä kohden.

Tällä kaudella hän on kuitenkin pelannut Augsburgin jokaisessa neljässä ottelussa tehtailleen niissä kaksi maalia ja syöttäen yhden, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Bundesliigassa hän on päässyt kahdessa viimeisimmässä ottelussa avauskentälliseen.

– Nyt tämän harjoituskauden aikana tuntui erilaiselta, tosi rennolta. Se rentous on pysynyt ja alkukausi on lähtenyt ihan hyvin käyntiin. On ollut hyvä rentous päällä ja olen vain yrittänyt nauttia pelaamisesta. En ole miettinyt sen ulkopuolella hirveästi, mitä tapahtuu. Pelkästään se, että pääsee pelaamaan jalkapalloa, on ollut ihan hemmetin hienoa. On tuntunut hyvältä ja siltä, että olen futaaja taas, kommentoi Jensen Palloliiton sivuilla.

– Tiedän, että olen maalintekijä, mutta vuosien aikana rentous on hävinnyt. Ehkä halusinkin liikaa ja loukkaantumiset tulivat huonoihin paikkoihin. Nyt rentous on pysynyt ja pysyy. Pelaan parasta jalkapalloani, kun rentoutta on.

– Nyt on ollut kivaa, kun olen saanut enemmän minuutteja ja tuntuu, että kroppakin kiittää ja pystyy suhtautumaan paremmin siihen, mitä tapahtuu. Pystyn reagoimaan paremmin, kun tiedän, että minuutteja on tullut alle. Tästä yritetään pitää kiinni. Minä en päätä, ketkä pelaavat, mutta toivottavasti pystyn jatkamaan tätä.

Viime kaudella Jensen ei päässyt pelaamaan Bundesliigassa joulukuun jälkeen enää lainkaan. Täksi kaudeksi Augsburgille tuli kuitenkin uusi päävalmentaja Enrico Maaßen, jonka alaisuudessa Jensenillä on sujunut hyvin.

– Jopa itselläni oli sellainen outo fiilis, että en tiennyt, mitä minun kohdallani tulee tapahtumaan. Jos mietitään neljä kuukautta taakse päin, niin väänsin kakkosjengin kanssa. En päässyt ikinä pelaamaan Bundesliigassa. Siinä vaiheessa tiesin, että ei tästä tule mitään, eikä pelejä enää tule. Halusin tietää, missä ollaan – pääsenkö pelaamaan, pitääkö lähteä vai jäädä, Jensen avaa.

– Preseason meni hyvin, ja minulla oli hyvät keskustelut koutsin kanssa. Pääsin hyvin mukaan ja oma pelini alkoi rullata. Preseasoninkin aikana on keskusteltu paljon, että missä hän näkee minut kentällä. Näköjään se on myös toiminut. On ollut positiivista tehdä töitä hänen kanssaan.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
FREDRIK JENSEN! 🔥

Jensen nostetaan avaukseen ja mieshän kiittää heti. Ihana pieni tuikkaus ohi Leverkusen-maalia tänään vartioivan Andrey Lunevin.

#bulifi #huuhkajat #bundesliga

Jensen haluaa palata A-maajoukkueeseen pikimmiten oltuaan koko tämän vuoden sivussa Huuhkajista.

– Maaliskuun otteluiden aikaan minulla oli repeämä reidessä. Juttelin jo silloin Riven (päävalmentaja Markku Kanerva) kanssa, että peliaikaa ei tule hirveästi. Pelaajanakin tuntee sen, mihin päin asiat ovat lähtemässä. Puhuimme avoimesti Riven kanssa, ja sanoin, että ellen pelaa, niin ymmärrän totaalisesti, jos hän ei valitse minua. Olen aina valmis tulemaan mukaan, mutta ymmärrän sen täysi, mikäli minua ei valita mukaan. Huuhkajat ei ole paikka, johon tullaan hakemaan minuutteja, jos niitä ei saa seurajoukkueessa.

– Jos sanoisin, ettei olisi kirpaissut, etten ollut Huuhkajissa, valehtelisin. Haluan aina olla mukana. Enimmäkseen harmitti, kun broidini oli siellä. Olisin ollut ”Riken” (isoveli Richard Jensen) kanssa yhdessä. Toivottavasti se tapahtuu syyskuussa, mutta Rive tekee päätökset.

Jensen on asettanut itselleen täksi kaudeksi tavoitteen, johon maailmanluokan tähtienkin olisi vaikea yltää.

– Päätin ennen tätä kautta, että jos pääsen pelaamaan, tavoite on tehdä maali jokaisessa pelissä. Tiedän, että ei se tule tapahtumaan, mutta lähden jokaiseen peliin sillä asenteella, että nyt tehdään taas maali. Hyökkääjälle tulee jokaisessa pelissä jonkinlainen paikka. Sillä ei ole mitään väliä, pelaatko Bayernia tai Mainzia vastaan. Ainakin yksi puolittainen paikka tulee – sitten pitää vain olla hereillä ja pistää pallo verkkoon.

Saksan Bundesliigaa voit seurata Elisa Viihde Viaplaysta.