Veikkausliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua.

Mestaruustaistossa mukana olevat FC Honka ja KuPS olivat tositoimissa lauantaina. FC Honka, KuPS ja HJK lähtivät viikonlopun sarjakierrokselle tasapisteissä sarjan kärjessä. HJK pelaa oman ottelunsa sunnuntaina Töölössä SJK:ta vastaan.

Upeaa kauden jälkimmäistä puoliskoa pelaava Honka ja AC Oulu tasasivat pisteet Tapiolassa luvuin 2-2. KuPS voitti lisäajan maalilla FC Interin Turussa 2-1.

FC Haka sen sijaan kukisti Ilveksen Pirkanmaan derbyssä 3-2. Veikkausliigan maalipörssiä johtava Lee Erwin iski ottelun voittomaalin 86. minuutilla. Ilves on voittanut heinäkuun alussa pelatun HIFK-ottelun jälkeen vain yhden kamppailun.

AC Oulun tähtipelaaja Rasmus Karjalainen iski Espoossa upean vapaapotkumaalin 18. minuutilla.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽

Rasmus Karjalainen tykittää AC Oulun johtoon vapaapotkusta Honkaa vastaan!⁣

@ACOulu

#Veikkausliiga #HONACO

Hakan Erwinin kanssa Veikkausliigan maalikuninkuudesta taisteleva Agon Sadiku toi Hongan tasoihin toisen jakson alussa, mutta Oulu vastasi siihen vain hetkeä myöhemmin. Lucas Morais haastoi Hongan puolustuksen boksissa ja laukoi pallon hieman onnekkaasti etukulmasta maaliin.

Se ei lopulta auttanut Oulua, sillä Honka tuli 95. minuutilla toisen kerran tasoihin, kun Otso Koskinen puski pallon AC Oulun verkkoon. Se saattoi olla mestaruuskamppailun kannalta tärkeä maali.

Turussa FC Inter haastoi KuPS:n. Simo Valakarin suojatit ovat olleet viime aikoina vaikeuksissa etenkin tuloksellisesti verrattuna pitkälti koko kauden kestäneeseen upeaan tuloskuntoon. Myös lauantaina näytti aina lisäajan lopulle siltä, että KuPS joutuu tyytymään vajaaseen pistepottiin, mutta toisin kävi.

MAALI ⚽

Tämän takia pelit seurataan loppuun asti! Päivän toinen viime hetken maali ja tällä kertaa asialla Kuopion Palloseuran Henri Toivomäki. ⁣

#Veikkausliiga #INTKuPS

Ruxi vei Interin johtoon viitisen minuuttia ennen taukoa, mutta turkulaisten alkuilta tummeni tunnin kohdalla, kun Rodrigo Arciero sai punaisen kortin. Inter yritti vimmatusti puolustaa johtoaan, mutta ei onnistunut siinä. Joona Veteli tasoitti ottelun 73. minuutilla.

95. minuutilla KuPS-kapteeni Henri Toivomäki laukoi pallon kohti Inter-vahti Walter Viitalaa ja peliväline lipesi maalivahdin alta yli maaliviivan. 1-2. Maali oli mestaruustaistelun kannalta valtava, sillä sen myötä KuPS johtaa Veikkausliigaa kahden pisteen erolla Honkaan ja kolmen pisteen erolla yhden ottelun vähemmän pelanneeseen HJK:hon.