AC Oulu jäi maalittomaan tasapeliin FC Lahtea vastaan sunnuntain kotiottelussaan Veikkausliigassa. Kun FC Inter puolestaan kaivoi 2-3 -tuloksen IFK Mariehamnin Wiklöf Arenalta, tiesi se oululaisten jäämistä alempaan loppusarjaan.

Saarella tehtiin maaleja vuorotahtiin. Vasta kauden toista sarjaotteluaan pelannnut toppari Juuso Hämäläinen vei vieraat johtoon avausjakson lopulla. Isäntien Muhamed Olawale oli mukana seuraavissa osumissa molempiin päätyihin. Ensin norsunluurannikkolainen tasoitti pelin 53. minuutilla, mutta osui epäonnekseen omiin kahdeksaa minuuttia myöhemmin.

Ratkaisutmaalin iski varttia ennen täyttä aikaa Tommi Jyry – turkulaisten ensimmäinen hyökkäyspään onnistuja aikoihin.

AC Oulu voitti tehottoman FC Interin pari kierrosta sitten kotonaan 1-0, mutta ottelun tulos muutettiin 0-3 -vierasvoitoksi. Syynä päätökseen oli SK-sääntö; Laivastonsinisten kokoonpanossa oli liian vähän pelaajia, jotka ovat olleet rekisteröitynä suomalaiseen seuraan vähintään kolmen vuoden ajan ikävuosien 12-21 välillä.

Oulu on sarjataulukossa tällä hetkellä sijalla seitsemän, ja sillä on jäljellä enää yksi runkosarjan ottelu. Eroa kuudennen tilan SJK:n on neljä pistettä. FC Inter varmisti sunnuntain voitolla paikkansa ylemmässä loppusarjassa.