Mika Lehkosuo on Pikkuhuuhkajien uusi päävalmentaja. Palloliitto tiedotti torstaina tehneensä 2+2 vuotisen sopimuksen Lehkosuon kanssa.

Palloliitto ilmoitti viime viikolla, ettei Juha Malisen sopimusta jatketa. Malinen ehti valmentaa alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta viiden vuoden ajan.

Lehkosuon sopimus astuu voimaan vuodenvaihteessa, kun hänen nykyinen sopimus norjalaisseura Kongsvinger IL:n kanssa päättyy. Lehkosuo valmensi Kongsvingeriä vuonna 2020, mutta astui seurassa uusiin tehtäviin samana syksynä.

– Tällaisia mahdollisuuksia ei tule tarjolle usein. Juha Malinen teki Pikkuhuuhkajissa hyvää työtä useiden vuosien ajan, ja olen iloinen, että minut valittiin hänen seuraajakseen, Lehkosuo totesi Palloliiton tiedotteessa.

– En ole toiminut maajoukkueen päävalmentajana – se on hyvin erilaista kuin seurajoukkueessa. Joukkueen kanssa ehtii viettämään vain muutaman päivän, kunnes mitataan tulosta. Tapahtumien välille tulee pitkiä taukoja, kunnes sykli on jälleen aggressiivinen.

Lehkosuo muistetaan parhaiten FC Hongan ja HJK:n päävalmentajan tehtävistä. Lehkosuo valmensi HJK:n kahdesti Veikkausliigan mestariksi ja johdatti joukkueen Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen syksyllä 2014.

Lähde: Palloliitto