Chelsea kärsi tiistaina Mestarien liiga -avauksessaan yllätystappion Dinamo Zagrebille, johon seurajohto reagoi varsin voimakkaasti.

Keskiviikkona puolen päivän aikoihin Chelsea tiedotti verkkosivuillaan, että Thomas Tuchel on erotettu manageritehtävästään.

Tammikuussa 2021 Chelsean peräsimeen palkattu Tuchel ehti luotsata lontoolaisseuraa sadassa ottelussa, joista saldona 62 voittoa sekä 19 tasapeliä ja tappiota.

Toissakaudella Chelsean Mestarien liigan voittoon johdattaneen Tuchelin potkut olivat jättimäinen yllätys lähes jokaiselle jalkapalloa seuraavalle ihmiselle. Twitterissä Chelsean shokkiratkaisua pidettiin hätäisenä ja täysin käsittämättömänä. Alta voit katsoa poimintoja, miten ihmiset reagoivat paljon puhuttaneeseen uutiseen:

– Ei jumalauta mitä touhua.

– Olen hämilläni.

– Paniikkinappula kaivettu esiin.

– Anteeks vittu mitä?!?!?!? Uutta valmentajaa ei olla edes löydetty tilalle ja tällainen päätös tehdään. Kuka me edes hankintaan tähän hätään? Ei tule yhtäkään Tuchelia parempaa nimeä mieleen, joka olisi vapailla markkinoilla. Siis aivan käsittämätöntä toimintaa seurajohdolta

Siis Tuchel tuli kesken 20-21 kauden, voitti Chämppärin, oli viime kaudellakin liigassa kolmas ja nyt 6 pelin jälkeen monoa kun on liigassa kuudentena. Mitä multa on menny ohi?

– Uudet omistajat, samaa sekoilua manageririntamalla.

– Nyt täytyy kyllä kyseenalaistaa isosti… Mitä helvettiä siellä toimistolla tapahtuu?

– Chelsea näyttää mallia pitkäjänteisestä johtamisesta ja seurakulttuurista. Ensin käytetään siirtoikkunassa 300 miljoonaa euroa uusiin pelaajiin. Heti ikkunan sulkeuduttua annetaan valmentajalle potkut, kun tulee yllätystappio Mestarien liigassa.

Luulin jo, että tällainen sekoilu loppui Chelseassa viimeistään siihen, kun Abramovitsh lähti. Sitten Amerikasta löytyikin seuraomistajaksi varsinainen oman elämänsä Roope Ankka, joka ilmoitti, että #NeverStopTheMadness. Nyt vedetään taas – ja ihan uudella levelillä.

– Tuchelille annettiin julkisen tiedon mukaan managerin rooli, jossa hän päätti pelaajahankinnoista jne. Seura käytti juuri valtavan määrän puntia uusiin pelaajiin ja siirtoikkunan sulkeuduttua Tuchel saa nyt sitten lähteä.

– Eipä Chelsean uutta omistajaporrastakaan ole kärsivällisyydellä pilattu. Uutta ukkoa lapannut kesän aikana sinipaitoihin oikein urakalla, eikä Tuchelille edes annettu mahdollisuutta muovata uudistuneen jengin yhteispeliä kuntoon siirtoikkunan sulkeuduttua.

– Sellaista seurajohtamista Boehlyltä. Järjetön päätös erottaa Tuchel. Chelsean sekoilu jatkuu.

– Taas ollaan hulluuden äärellä. Jotenkin olisi kuvitellut, että Chelseassa on opittu, mutta ei. Hyvää työtä tehneen Tuchelin potkut juuri, kun joukkue on saatu hänen näköisekseen, on loistava esimerkki älyttömyydestä. Tämä seura ansaitsee hyvin vähän.

Lauri Kauhanen

@KauhanenLauri

Lauri Kauhanen

@KauhanenLauri
Anteeks vittu mitä?!?!?!?
#CFCfi #valioliiga

Chelsea FC

@ChelseaFC
Chelsea Football Club part company with Thomas Tuchel.
Uutta valmentajaa ei olla edes löydetty tilalle ja tälläinen päätös tehdään.
Kuka me edes hankintaan tähän hätään? Ei tule yhtäkään Tuchelia parempaa nimeä mieleen, joka olisi vapailla markkinoilla.
Siis aivan käsittämätöntä toimintaa seurajohdolta.
#CFCfi #valioliiga

Henri Kaukonen

@HenriKaukonen
Tuchelille annettiin julkisen tiedon mukaan managerin rooli, jossa hän päätti pelaajahankinnoista jne. Seura käytti juuri valtavan määrän puntia uusiin pelaajiin ja siirtoikkunan sulkeuduttua Tuchel saa nyt sitten lähteä.
#Valioliiga

Lari Vesander

@LariVesander

Lari Vesander

@LariVesander
Chelsea näyttää mallia pitkäjänteisestä johtamisesta ja seurakulttuurista. Ensin käytetään siirtoikkunassa 300 miljoonaa euroa uusiin pelaajiin. Heti ikkunan sulkeuduttua annetaan valmentajalle potkut, kun tulee yllätystappio Mestarien liigassa. #UCLfi #Valioliiga
Luulin jo, että tällainen sekoilu loppui Chelseassa viimeistään siihen, kun Abramovitsh lähti. Sitten Amerikasta löytyikin seuraomistajaksi varsinainen oman elämänsä Roope Ankka, joka ilmoitti, että #NeverStopTheMadness. Nyt vedetään taas - ja ihan uudella levelillä. #Valioliiga

Juuso Sallinen

@juuso_sallinen
Taas ollaan hulluuden äärellä. Jotenkin olisi kuvitellut, että Chelseassa on opittu, mutta ei. Hyvää työtä tehneen Tuchelin potkut juuri, kun joukkue on saatu hänen näköisekseen, on loistava esimerkki älyttömyydestä. Tämä seura ansaitsee hyvin vähän.
#Valioliiga