Kauden 2022-23 ensimmäinen maaottelutauko pyörähti käyntiin tällä viikolla.

Euroopan huippusarjoissa on liigasta riippuen pelattu 6-8 ottelukierrosta, joten otetaan pieni katsaus alkukauteen.

Top5-liigojen hallitsevat mestarit ovat pääosin jatkaneet siitä mihin viime kaudella jäivät, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Englannin Valioliigassa Manchester City on seitsemän ottelukierroksen jälkeen sarjakakkosena, pisteen kärjessä olevaa Arsenalia perässä.

Borussia Dortmundista Man Cityyn kesällä siirtynyt Erling Haaland on tullut Valioliigaan ryminällä. Norjalaiskärki on tehnyt seitsemään otteluun yhteensä 11 maalia ja ollut alkukauden paras maalintekijä kaikki top5-liigat mukaan lukien.

Espanjassa Real Madrid on aloittanut kautensa upeasti: kuusi ottelua, kuusi voittoa. Los Blancos on pelannut vielä jopa napsun verran paremmin mitä viime kaudella, jolloin Carlo Ancelottin luotsaama ryhmä voitti sekä La Ligan että Mestarien liigan.

Realin kovin kilpakumppani Barcelona jäi kauden avauksessaan maalittomaan tasapeliin, mutta on sen jälkeen marssinut voitosta voittoon. Kaksi pistettä Realia perässä oleva Barca on tehnyt kuuteen otteluun 18 maalia ja päästänyt vain yhden. Kesähankinta Robert Lewandowski on jatkanut huimaa maalivirettään myös La Ligassa ja johtaa maalintekijätilastoa kahdeksalla osumallaan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Squawka

@Squawka
10 teams in Europe's top five divisions remain unbeaten in the league:

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Man City
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Spurs
🇪🇸 Real Madrid
🇪🇸 Barcelona
🇩🇪 Union Berlin
🇫🇷 PSG
🇫🇷 Marseille
🇫🇷 Lens
🇮🇹 Atalanta
🇮🇹 Napoli

Only Real Madrid have stayed perfect. 🕺

Serie A:ssa on pelattu huipputasainen alkukausi. Viime kaudella mestaruutta juhlinut AC Milan on tällä hetkellä vasta viidennellä sijalla, mutta piste-ero kärjessä olevaan Napoliin on kuitenkin vain kolmen pisteen suuruinen.

Alkukauden suurin epäonnistuja on ollut Juventus, joka on voittanut ainoastaan kaksi ottelua seitsemästä. Piste-ero kärkeen on venähtänyt jo seitsemään.

Ranskan Ligue 1:ssa kärkipaikalla majailee vähemmän yllättäen Paris Saint-Germain. Täysin ylivoimaisella pelaajamateriaalilla operoiva pariisilaisseura on voittanut kahdeksasta ottelustaan seitsemän ja pelannut kerran tasan.

PSG:n hyökkäystrio Neymar-Mbappé-Messi on tehnyt yhteensä jo 19 maalia. Montpellier on ainut joukkue, joka on onnistunut tekemään yhtä monta maalia kuin pariisilaisseuran kärkikolmikko.

Saksan Bundesliigassa Bayern München on takkuillut. Kymmenen peräkkäistä mestaruutta voittanut Bayern on neljän ottelun voitottomassa putkessa ja pudonnut viidenneksi. Jokohan tällä kaudella olisi jonkun muun aika voittaa mestaruus?

Euroopan top5-liigojen alkukauden parhaat maalintekijät:

  1. Erling Haaland, Manchester City – 11 maalia
  2. Robert Lewandowski, Barcelona – 8
  3. Neymar, PSG – 8
  4. Kylian Mbappé, PSG – 7
  5. Borja Iglesias, Real Betis – 6
  6. Sheraldo Becker, Union Berlin – 6
  7. Marko Arnautovic, Bologna – 6
  8. Harry Kane, Tottenham – 6
  9. Aleksandar Mitrovic, Fulham – 6
  10. Terem Moffi, Lorient – 6

Squawka

@Squawka
Erling Haaland is the only player in Europe's top five divisions to score 10+ league goals so far this season. 🤖