FC Haka pääsee ensi vuonna pelaamaan Konferenssiliigan karsintoja.

Valkeakosken ylpeys hävisi sunnuntaina kotikentällään Vaasan Palloseuralle 1-2, mutta voitti Veikkausliigan eurolopputurnaksen kaksiosaisen finaalin yhteismaalein 4-2.

Vahvasti aloittanut Vepsu siirtyi johtoon 13. minuutilla. Riku Jääskän vapaapotku kiersi korkeassa kaaressa taka-alueelle ja Antti-Ville Räisänen viimeisteli voimakkaalla syöksypuskulla.

Ottelua oli takana noin puoli tuntia, kun kotijoukkue nousi tasoihin käytännössä ensimmäisestä kunnon maalintekopaikastaan. Tino Purmeen keskitys tavoitti rangaistusalueelta Atte Sihvosen, joka puski pallon tarkasti alakulmaan.

Haka heilutti verkkoa heti toisen jakson alussa, kun Luiyi de Lucas laittoi pallon vapaapotkusta maaliin, mutta osuma hylättiin, koska hänen katsottiin pelanneen palloa kädellään. Maalin sijasta de Lucasille kirjattiin tilastoihin keltainen kortti.

Peliä oli jäljellä noin 20 minuuttia, kun VPS ilmoittautui uudestaan mukaan taisteluun. Jesper Engström keskitti näppärän kuvion päätteeksi Joonas Vahteralle, joka puski pallon takanurkkaan.

VPS:n loppukiri jäi kuitenkin vajaaksi ja Haka piti kiinni otteluparin johtoasemastaan.

FC Haka Valkeakoski

@FCHakaOfficial
FT: EUROOOPPAAAAN!! Finaaliottelut päättyvät yhteismaalein 4-2 Hakalle! Joukkue pelaa ensi kaudella Conferens liigan karsinnoissa 💪💪