Juventuksen pelit tämän kauden Mestarien liigassa päättyvät varmuudella lohkovaiheeseen joukkueen hävittyä tiistaina Benficalle vieraskentällä 3-4.

Torinon suurseura taistelee enää ainoastaan kolmannesta sijasta ja pääsystä Eurooppa-liigaan Maccabi Haifan kanssa. Juventus ja Maccabi Haifa ovat ennen viimeistä lohkopeliä tasapisteissä, mutta Juve on edellä paremman maalieronsa ansiosta.

Juventuksen putoaminen Mestarien liigasta oli jatkoa Bianconerin surkealle alkukaudelle. Pelit eivät ole sujuneet myöskään Serie A:ssa, jossa Juventus on kirjoitushetkellä vasta kahdeksantena.

Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten kauden 2013-14, kun Juventus tippuu Mestarien liigasta lohkovaiheessa. Päävalmentaja Massimiliano Allegri selitti tapahtunutta tiistaina Sky Sport Italian haastattelussa.

– Tämä putoaminen sattuu. Olemme vihaisia ja pettyneitä, mutta meidän on nyt keskityttävä Serie A:han ja kurottava eroa umpeen, koska kauden alku ei ole ollut hyvä. Meidän on palauduttava fyysisesti ja henkisesti.

– Meidän on hyväksyttävä tämä tappio ja käännettävä pettymys motivaatioksi seuraavaa ottelua varten Lecceä vastaan. Putoaminen oli varmasti sinetöity jo ennen tätä, mutta meidän olisi silti pitänyt pysyä pelissä mukana, sillä heikosta ensimmäisestä puoliajasta huolimatta saimme sen tunteen, että voisimme vielä satuttaa Benficaa.

– Meillä on yhä mahdollisuus päästä Eurooppa-liigaan. Toivoimme, että viimeisessä pelisi olisi ollut isommat panokset, mutta valitettavasti se on vain Eurooppa-liiga -paikan arvoinen.

Juventus isännöi ensi viikolla Paris Saint-Germainia ja Maccabi Haifan vieraana pelaa Benfica.

Mestarien liigan H-lohko
#JoukkueOVTHMP
1Benfica BEN642016-714
2PSG642016-714
3Juventus JUV61059-133
4Maccabi Haifa MAH61057-213