Edellisen vuorokauden aikana yhteisöpalvelu Twitterissä on levinnyt infograafi, jonka on väitetty olevan Qatarin hallinnon antamia muodollisia ohjeistuksia, kuinka katsojan tulee käyttäytyä ensi kuussa käynnistyvissä MM-kisoissa. Säännöissä kielletään muun muassa alkoholijuomien kulutus, tapailu seurustelutarkoituksessa sekä homoseksuaalisuuden ilmentäminen eli homoseksuaalinen käyttäytyminen.

Käyttäjät kommentoivat ohjeita pääosin kielteisesti tai ainakin varauksellisesti. Tämä johtuu siitä, että kehotukset eivät vastaa länsimaisen enemmistön edustamia arvoja.

Uutistoimistot AP ja Reuters kuitenkin huomauttavat, että vaikka Qatarin järjestämään turnaukseen liittyy lukuisia ongelmallisia piirteitä, valtio ei ollut vastuussa infograafista. Hallinnon virallisen kannan mukaan kiellot julkaisi itsenäinen kansalaisjärjestö.

– Qatar toivottaa sinut tervetulleeksi! Näytä arvostuksesi [islamia] ja qatarilaisten ihmisten kulttuuria kohtaan välttämällä näitä käytösmalleja, todetaan sosiaalisessa mediassa huomiota saaneessa kampanjajulisteessa.

Järjestö velvoittaa kisaturisteja olemaan esimerkiksi kiroilematta. Äänekkään musiikin toistamista pyydetään myös varomaan.

Tosiasiallisesti Qatarin kerrotaan löyhentävän alkoholia koskevia rajoituksia kilpailuja silmällä pitäen. Turvallisuutta valvojat tahot eivät puutu oluen tarjoiluun kannattajille, jos se tapahtuu stadionien sisäpuolella tai fanialueilla.

Qatarin laissa homoseksuaalisesta seksistä kahden aikuisen ihmisen välillä voidaan tuomita 1–3 vuodeksi vankilaan. Kriminalisoinnista huolimatta Qatarin viraanomaiset ovat AP:n mukaan luvanneet, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöja edustavat henkilöt saavat osallistua MM-kisoihin ilman pelkoa siitä, että heidät passitettaisiin paikalliseen vankilaan. Kuitenkin moniarvoisuutta kuvaavat sateenkaariliput todennäköisesti takavarikoidaan sillä verukkeella, että ulkomaisia katsojia halutaan suojella vihamielisiltä hyökkäyksiltä.