Mestarien liigan viimeinen ottelukierros käynnistyy tänään, tiistaina. Skotlantilainen Rangers kohtaa Ajaxin kotikentällään kello 22 Suomen aikaa.

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamara on palaamassa loukkaantumisen jälkeen Rangersin pelaavaan kokoonpanoon. Kamara on ollut kuusi edellistä peliä sivussa. Skottilehdet arvioivat, että Kamara saattaisi nousta jopa suoraan avaukseen Ajaxia vastaan tiistai-iltana.

– Kamara tekee paluun, Rangersin päävalmentaja Giovanni van Bronckhorst kommentoi ennen ottelua maanantaina.

Kamaran kausi on ollut rikkonainen. Minuutteja on kertynyt vain neljässä sarjapelissä sekä kolmessa Mestarien liigan ottelussa. Kamaran asema joukkueessa on ollut alkukauden aikana puheenaiheena Skotlannissa, ja mies on saanut myös jonkin verran kritiikkiä otteistaan.

Rangersin Mestarien liigan lohkovaihe on ollut melkoista taaperrusta. Rangers on hävinnyt kaikki ottelunsa maalierolla 1-19 (-18). Tätä menoa Rangers on kovaa vauhtia tekemässä kyseenalaista historiaa Mestarien liigassa.

Tappio tarkoittaisi sitä, että Rangersista tulisi Mestarien liigan historia heikoin joukkue lohkovaiheessa. Yhden maalin tappio tarkoittaisi kyseenalaisen kunnian jakamista Dinamo Zagrebin kanssa. Kahden maalin tai sitä suurempi tappio toisi historiallisen surkean saavutuksen kokonaan Rangersille itselleen.

Dinamo Zagreb hävisi kaudella 2011-12 kaikki kuusi lohkovaiheen otteluaan maalierolla 3-22 (-19). Voitto pelastaisi Rangersin häpeälliseltä suoritukselta. Mikäli Rangers mielii vielä Eurooppa-liigan pudotuspeleihin, tarvitsee se viiden maalin voiton Ajaxista.

Kotimaan kentillä Rangers majailee sarjassa toisena, neljä pistettä perässä sarjaa johtavaa Celticiä. Helppoa ei ole ollut toisellakkaan skottiseuralla Mestarien liigassa.

Celtic on sentään kerännyt viidestä pelistä kaksi pistettä, mutta mahdollisuudet jatkopaikkaan ovat jo menneet. Celtic kohtaa viimeisessä lohkovaiheen ottelussaan keskiviikkona vieraissa Real Madridin.

Rangersin UCL-lohkon tilanne
#JoukkueOVTHMP
1Napoli NAP650120-615
2Liverpool LIV650117-615
3Ajax AJA620411-166
4Rangers RAN60062-220

LUE MYÖS!