Kylian Mbappé on noussut vuosien saatossa maailman kirkkaimmalle huipulle. Monet pitävät Mbappéa jopa maailman parhaana pelaajana.

23-vuotias maailmanmestari on edustanut PSG:tä yli viiden vuoden ajan. Mbappé edustaa Ranskaa viikonloppuna alkavassa MM-lopputurnauksessa.

Pariisissa syntynyt ja kaupungissa kasvanut Mbappé ei ollut lapsena järin kiinnostunut varsinkaan puolustamisesta – tai pallon perässä juoksemisesta muutenkaan. Maalinteko sen sijaan kiinnosti.

Mbappén isä Wilfried Mbappé käväisi France Footballin haastattelussa ja puhui poikansa ensimmäisistä askeleista jalkapallon parissa.

– En vienyt Kyliania välittömästi mukanani pelaamaan. Halusin, että hän haluaa itse tulla mukaan, mutta Kylian rikkoi kaiken kotona pelattuaan olohuoneessa, joten päätin viedä hänet neljävuotiaana aloittelukurssille. Sieltä puuttui yksi pelaaja ja Kylian puki viisi kokoa liian suuren paidan päälleen.

– Kaikki muut lapset juoksivat, mutta Kylian pysyi paikallaan. Hän jäi odottamaan vastustajan maalin eteen saadakseen pallon. Hän huusi, ettei juokse, vaan ainoastaan hyökkää. Sen jälkeen minun oli selitettävä hänelle pari juttua.

Mbappé nousi jalkapalloammattilaiseksi AS Monacossa. Isä-Mbappén mukaan pojan ensimmäiset kuukaudet AS Monacon organisaatiossa olivat vaikeita. Peliaika oli kortilla.

– Kylianilla oli aluksi ongelmia Monacossa, koska hän oli pitkään penkillä. Tilanne oli vaikea minulle ja hänelle. Se oli Kylianin ensimmäinen vastoinkäyminen urallaan. Hän itki päivittäin. Vaikeinta oli se, ettei Kylian saanut selitystä sille, miksei hän päässyt pelaamaan. Kieltäydyin puuttumasta asiaan, koska asetuin myös valmentajan rooliin. Valmentajat eivät pidä juurikaan siitä, että vanhemmat puuttuvat asioihin.