Karim Benzema on Lyonin kasvatti. 

Lyonissa syntynyt Benzema debytoi kotikaupunkinsa seuran edustusjoukkueessa kaudella 2004-05. Benzema siirtyi seuraavalla kaudella pysyvästi Lyonin ykkösmiehistöön. Benzema iski neljässä vuodessa yhteensä 66 maalia ja voitti muun muassa neljästi Ranskan pääsarjamestaruuden.

Sitten oli aika siirtyä uusiin ympyröihin. Real Madrid hankki Benzeman Lyonista kesällä 2009 noin 35 miljoonalla eurolla. 

Benzema on noussut vuosien saatossa Real Madridin seuralegendojen joukkoon. 617 ottelussa on syntynyt 329 maalia ja 160 maalisyöttöä. Benzema on moninkertainen La Ligan voittaja ja lisäksi hän on voittanut muun muassa Mestarien liigan viidesti. Benzema voitti hiljattain Ballon d’Orin.

Lyon on vuosien saatossa unelmoinut Benzeman paluusta seuraan, mutta Benzeman mukaan se ei tule toteutumaan.

– Jätin itsestäni hienon kuvan Lyoniin, eikä se saa muuttua. Sen pitää pysyä samanlaisena. Tein siellä sen, mitä minun pitikin. Jos joskus saan palata tekemään töitä Lyoniin, teen sen ilomielin, mutta en pelaajana. Lyon on edelleen sydämeni seura.

Benzeman mielestä jalkapallo on mennyt viime vuosina väärään suuntaan. Vain tilastot ja maalit merkitsevät.

– En tiedä, tuleeko minusta valmentajaa, mutta haluan auttaa nuoria pelaajia ymmärtämään, mitä todellinen jalkapallo on. Ei vain tilastoja ja maaleja. Nykyään ajattelemme vain maalintekoa. Emme edes katso otteluita. Pelaat ottelun, mutta et katso jalkapalloa.

– Ottelu kestää 90 minuuttia, mutta katsot viiden minuutin highlightsit. Tänä päivänä jalkapallossa merkitsee vain tilastot. Teet paljon maaleja ja olet paras. Kun teet vähemmän maaleja, sinut joudutaan vaihtamaan toiseen pelaajaan.