Kauden ensimmäinen Derby della Capitale pelattiin sunnuntaina, kun AS Roma ja Lazio iskivät yhteen loppuunmyydyllä Stadio Olimpicolla.

Kauden hienosti aloittanut Lazio voitti AS Roman 1-0. Felipe Anderson viimeisteli ottelun ainoan täysosuman 29. minuutilla.

Laziolle voitto oli merkittävä, sillä se joutui pelaamaan derbyn ilman kahta parasta pelaajaansa. Kenties koko Serie A:n syyskauden paras pelaaja Sergej Milinković-Savić oli pelikiellossa ja maalitykki Ciro Immobile ei ehtinyt kuntoutua paikallisotteluun.

AS Roma on voittanut alkukaudella vain yhden suuren ottelun Serie A:ssa, kun se haki täyden pistepotin Internazionalen vieraana viisi viikkoa sitten. AS Roma on hävinnyt Lazion lisäksi myös Napolille ja Atalantalle. Juventuksen kanssa AS Roma päätyi pistejakoon.

AS Roma -luotsi José Mourinhon mukaan sunnuntainenkin tulos oli epäoikeudenmukainen.

– Olemme aina hävinneet epäoikeudenmukaisesti. Atalanta voitti meidät yhdellä maalia kohti suuntautuneella laukauksella. Napoli kärsi meitä vastaan enemmän kuin muissa otteluissaan. Tänä iltana Lazio teki puolikkaan laukauksen maalia kohti ja voitti, Mourinho päivitteli.