PSG on tuttuun tapaan yksi Mestarien liigan suurimmista voittajasuosikeista.

Pariisilaisjätin pelaajamateriaali on kenties koko turnauksen laadukkain. PSG:ltä on vaadittu menestymistä Mestarien liigassa jo vuosien ajan, mutta toistaiseksi sadoilla miljoonilla euroilla rakennettu joukkue ei ole kyennyt voittamaan kilpailua. Se on päässyt kerran finaaliin asti, mutta hävisi sen Bayern Münchenille.

PSG:n joukkue on rakennettu jo vuosien ajan menestymään Mestarien liigassa. Leo Messi, Kylian Mbappé ja Neymar luovat todennäköisesti koko maailman laadukkaimman hyökkäyskolmikon.

PSG:n seurajohto on tunnettu äkkipikaisista päätöksistään. Jos joukkue ei menesty Mestarien liigassa, saa päävalmentaja vaihtaa pikaisesti maisemaa.

Christophe Galtier saapui kesällä PSG:n uudeksi päävalmentajaksi tavoittelemaan seurajohdon suurta unelmaa, eli Mestarien liigan voittamista. Suurena persoonana tunnettu Galtier antoi mittavan haastattelun Marcalle, jossa hän otti kantaa PSG:n projektiin.

Galtierin mielestä Mestarien liigassa menestymiselle on annettu kenties liian suuri painoarvo. Projektin ei pitäisi muuttua vuosittain, vaikka tavoitteeseen ei päästäisi.

– Mielestäni on virheellistä ajatella sillä tavalla. Joka vuosi on kymmenen seuraa, joiden tavoite on voittaa Mestarien liiga, ja lopulta vain yksi voittaa sen. Silloin ne loput yhdeksän seuraa eivät päässeet tavoitteeseensa. Onko silloin kaikkien seurojen annettava potkut valmentajalleen? Ei. Mestarien liigan voittaminen on todella vaikeaa. En puolustele itseäni, mutta kaikilla eurooppalaisilla suurseuroilla on sama tavoite ja vaikuttaa siltä, että kaikki muuttuu, jos siihen ei päästä. Silloin, kun tunnet joukkueesi olevan oikealla tiellä ja ymmärrät, että Mestarien liiga on irrationaalinen kilpailu, on sinun vain yritettävä kehittää joukkuettasi, jotta voit edetä aiempaa pidemmälle seuraavalla kaudella.

– Siitä on useita esimerkkejä. Atlético pääsi kahdesti Mestarien liigan finaaliin. He eivät voittaneet Mestarien liigaa, mutta seurajohto luotti silti Diego Simeoneen ja hänen urheilulliseen projektiinsa. Pep Guardiolan kohdalla on käynyt samoin. He eivät ole vielä voittaneet Mestarien liigaa, mutta seurat luottavat näiden valmentajien ideoihin. Mielestäni olisi virhe muuttaa PSG:n urheilullista projektia, jos emme voita Mestarien liigaa tällä kaudella. Tämä on prosessi. Emme tietenkään puhu kymmenen vuoden prosessista, mutta ei tämän pitäisi mennä niin, että muutamme kaiken, jos emme voita nyt Mestarien liigaa.

PSG on tippunut Mestarien liigasta vuosien saatossa dramaattisilla tavoilla. Maaliskuussa 2017 PSG hävisi Barcelonalle neljännesvälierien toisessa osassa 1-6. Reilut puoli vuotta sitten Real Madrid kukisti PSG:n niin ikään neljännesvälierävaiheessa tehtyään kolme maalia otteluparin viimeisen puolituntisen aikana. Galtierin mielestä yksittäisiin tapahtumiin ei pitäisi reagoida liian dramaattisesti. Suuri kuva on huomattavasti tärkeämpi.

– PSG:ssä olemme suunnitelleet urheilullisen projektin. Puheenjohtaja on päättänyt projektin ja se on hyvin tärkeä muistaa. Kauden jälkeen teemme analyysin kaikesta tapahtuneesta. Analyysi pitää tehdä koko kaudesta ja päivittäisestä työstä sen ympärillä, eikä vain jostain yksittäisestä tapahtumasta, kuten dramaattisesta Mestarien liigasta putoamisesta. Siten asioita pitäisi analysoida.

Lähde: MARCA