Ranska voitti Tanskan lauantaina 2-1 miesten MM-kisojen toisessa lohkopelissään.

Ottelua oli takana 20 minuuttia, kun Ranska vaati Tanskan topparille Andreas Christensenille punaista korttia. Antoine Griezmann vapautti puolittaiseen läpiajoon Kylian Mbappén, jonka Christensen taklasi kumoon. Erotuomari katsoi kuitenkin, että Christensen ei vienyt Mbappélta ilmeistä maalintekopaikkaa ja yritti pelata palloa, joten tanskalaispuolustaja selvisi tilanteesta keltaisella.

Avausjakson kenties paras maalipaikka nähtiin 40. minuutilla. Ousmane Dembélé karkasi oikealla laidalla vauhtiin ja tarjoili pilkun tietämille nappisyötön Mbappélle, mutta tähtihyökkääjän veto suuntautui reippaasti maalin yli.

Yet to burst into life. 😅

Ranska jatkoi hallintaa toisella puolikkaalla, mutta tunnin kohdalla se hukkasi jälleen yhden hyvän paikan. Aurélien Tchouaméni pelasi syötön linjan taakse Antoine Griezmannille, joka otti pallon taidokkaasti haltuun ja pääsi vetämään, mutta puolivolley leijaili taivaisiin.

Hetkeä myöhemmin Les Bleus siirtyi kuitenkin johtoon, kun Mbappén ja Theo Hernándezin vauhti ja yhteistyö olivat liikaa Tanskalle. Mbappé käytti pallon rangaistusalueella Hernándezilla ja sutaisi pelivälineen puolustajien välistä verkkoon.

Ranskan riemu kesti vain reilut viisi minuuttia, sillä Tanska tuli 68. minuutilla tasoihin. Joachim Andersen jatkoi Christian Eriksenin antaman kulmapotkun taka-alueelle ja Andreas Christensen syöksyi puskemaan pallon sisään.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä viitisen minuuttia, kun Ranska osui jälleen. Griezmann tarjoili kierteisen keskityksen takatolpalle ja Mbappé ohjasi pallon reidellään verkkoon.

Mbappé ja Ecuadorin Enner Valencia ovat kirjoitushetkellä kisojen ainoat pelaajat, joilla on kolme maalia kasassa.

Ranska varmisti voiton myötä paikkansa pudotuspeleissä. Se kohtaa viimeisessä lohko-ottelussaan Tunisian ja Tanska pelaa Australiaa vastaan.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

MM-kisojen lohko D

Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

• Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.