Grenoblesta uransa käynnistänyt ranskalaishyökkääjä Olivier Giroud siirtyi vuonna 2012 Montpellieristä Arsenaliin. Gunnersissa ja Chelseassa vietetyt kaudet venyttivät Giroudin perheen ajan Lontoossa lähelle 10 vuoden rajapyykkiä.

Tehtyään maaleja punavalkoisille ja sinisille Valioliigassa yhteensä 90, pakkasi 114 A-maaottelun kärki tavaransa ja suuntasi Serie A -haasteisiin AC Milanissa. Kesän 2021 siirto oli menestys; nyt taskussa on jo Scudetto ja 16 Italian pääsarjamaalia.

Maajoukkuepaikka oli Chelsea-aikana seurajoukkukeminuuttien puutteessa jonkin aikaa katkolla, mutta tämäkin kelkka on kääntynyt. Kaikkien aikojen Les Bleus -maalintekijäksi pyrkivä 36-vuotias jatkaa projektiaan MM-kisoissa.

Toimittaja Fabrizio Romano tietää kertoa, että kisarupeaman jälkeen edessä ovat neuvottelut vielä yhden jatkovuoden sopimuksesta Rossonerin kanssa.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Olivier Giroud, performing at top level with AC Milan. Negotiations will take place on new contract valid until June 2024, one year extension. 🚨🔴⚫️ #ACMilan

Giroud will now focus on World Cup and then time for new deal with AC Milan.

Tällä kaudella Giroud on pelannut Milan-paidassa kaikkiaan 18 ottelua, tehden niissä yhdeksän maalia.