Khvicha Kvaratskhelia on yksi Euroopan huippusarjojen suurimmista yllättäjistä syyskaudella.

21-vuotias vasen laitahyökkääjä siirtyi kesällä Georgiasta kymmenellä miljoonalla eurolla Napoliin korvaamaan MLS:ään siirtynyttä Lorenzo Insigneä.

Kvaratskhelia on yllättänyt kaikki. Hän on pelannut uudessa seurassaan 17 ottelua, tehnyt kahdeksan maalia ja antanut kymmenen maalisyöttöä.

Kvaratskhelia on loistavaa kautta pelaavan Napolin ykköstähti. Napoli johtaa Serie A:ta ja voitti Mestarien liigan lohkonsa.

Kvaratskhelian agentti Christian Emile kertoi Fabrizio Romanon haastattelussa, miksi monet seurat eivät halunneet hankkia nuorta hyökkääjää.

– Hän siirtyi Napoliin ja on suorastaan loistanut. Khvicha ei lähde Napolista tammikuussa, mutta jos hän jatkaa samalla tavalla kauden loppuun asti, on hänen arvonsa sata miljoonaa euroa.

– Monet seurat eivät halunneet hankkia häntä, koska kyse oli georgialaisesta pelaajasta. Georgialaisilla pelaajilla ei ole menestyvän pelaajan mainetta Euroopan huippusarjoissa. Useampi seura ei halunnut ottaa riskiä tuntemattoman pelaajan suhteen, jota he eivät olleet seuranneet.

– Yksikin Khvichasta kiinnostunut seura päätyi lopulta tuplasti kalliimpaan vaihtoehtoon. Kyseinen pelaaja epäonnistui pahemman kerran ja hänet myytiin muualle vuotta myöhemmin.