Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps uskoo, että joukkuetta riivannut flunssa-aalto vaikutti Les Bleusin pelaamiseen MM-finaalissa fyysisesti tai henkisesti.

Argentiina voitti sunnuntaina miesten MM-finaalissa Ranskan rangaistuspotkukilpailussa, johon päädyttiin 3-3-tasalukemista.

Ranskalta ei puuttunut ottelusta yhtään pelaajaa sairastelun takia, mutta ottelua edeltäneen viikon aikana useampikin pelaaja kärssi flunssan oireista.

– Koko joukkue on ollut vaikeassa tilanteessa jo jonkin aikaa. Ehkä sillä oli fyysinen tai psykologinen vaikutus. Minulla ei kuitenkaan ollut mitään huolta ottelun aloittaneista pelaajista, he olivat sataprosenttisessa kunnossa, kommentoi Deschamps, 54, Guardianin mukaan.

– Edellisestä ottelusta oli kulunut vain neljä päivää, joten väsymystä oli ehkä jonkin verran. Se ei ole mikään tekosyy, meillä ei vain ollut samaa energiaa kuin edellisessä ottelussa, ja siksi emme olleet ottelussa mukana ensimmäisen tunnin ajan.

Deschamps kommentoi lyhyesti myös tulevaisuuttaan maajoukkueessa. Hän on ollut Ranskan peräsimessä kymmenen vuotta, mutta hänen nykyinen sopimuksensa päättyy tähän vuoteen.

– Vaikka olisimme voittaneet, en olisi vastannut [tähän kysymykseen] tänä iltana. Olen hyvin surullinen pelaajieni ja henkilökunnan puolesta. Minulla on tapaaminen [Ranskan jalkapalloliiton] puheenjohtajan kanssa ensi vuoden alussa, ja sitten saatte tietää.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.