Espanjan MM-kisat loppuivat lyhyeen, kun välieriin yltänyt Marokko oli neljännesvälierässä parempi. Espanjan päävalmentajan paikan jättänyt Luis Enrique puhui Ibai Llanosin Twitch-kanavalla maanantaina.

Enrique kertoi haluavansa palata seuravalmentamisen pariin. Valmentajan mukaan Espanja oli tarjonnut hänelle jatkosopimusta jo viime EM-kisojen jälkeen, mutta hän halusi katsoa MM-kisat ennen päätöstään. Heikon tuloksen jälkeen Enriquen oli helppo jättäytyä pois tehtävästä.

– Sanoin, että on ensin parempi katsoa MM-kisat. Se oli mielestäni järkevää. Haluan päästä valmentamaan seurassa, suuremmalla tarkkuudella ja hienovaraisuudella kuin mihin maajoukkueessa olen pystynyt, Enrique kertoi.

Espanjan uudeksi päävalmentajaksi nimitettiin Luis de la Fuente.

Twich-lähetyksessään Enrique puhui suorasanaisesti MM-kisaurakastaan. Miehen suusta kuultiin myös melko poikkeuksellinen kommentti, kun hän avautui omista ratkaisuistaan.

– Yhden pelaajan olisin jättänyt jälkeenpäin katsottuna kotiin. En sano hänen nimeään. Yksi pelaaja ei lopulta ollut sitä, mitä odotin. Näin jälkikäteen olisin vaihtanut hänet toiseen pelaajaan, Enrique sanoi suoraan.

Espanjalaismedioissa onkin arvuuteltu sitä, kenestä Enrique puhui. Arviot ovat kohdistuneet Ansu Fatiin, Eric Garciaan, Hugo Guillamoniin sekä Yeremy Pinoon.

Lisäksi Enrique harmitteli sitä, ettei hän antanut enempää peliaikaa hyökkääj Pablo Sarabialle, joka pelasi lopulta kisoissa vain muutaman minuutin neljännesvälierässä.

– Jos nyt olisin tehnyt päätöksen, olisin tehnyt hänestä avauksen hyökkääjän. Olisimme varmaankin hävinneet silti, mutta hän olisi ansainnut enemmän peliaikaa, Enrique puhui.

LUE MYÖS!