Ranska eteni lauantaina miesten MM-kisoissa neljän parhaan joukkoon kaatamalla Englannin puolivälierässä 2-1.

Les Bleus siirtyi johtoon, kun peliä oli takana reilu vartti. Ranska sommitteli rangaistusalueen tuntumaan vetopaikan Aurélien Tchouaménille, joka haki oikean jalkansa vapaaksi ja latasi voimakkaan kudin oikeaan alakulmaan.

Englanti kyseli kymmenen minuuttia myöhemmin pilkun perään, kun Harry Kane kaadettiin rangaistusalueella, mutta tuomaristo ei nähnyt videotarkistuksenkaan jälkeen tilanteessa rikettä.

Toisen jakson alussa Englanti sai lopulta pilkkunsa, kun Tchouaméni kamppasi Bukayo Sakan rangaistusalueella. Pallon taakse asteli Kane, joka täräytti pelivälineen sydämensä kyllyydestä sisään.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

OptaJoe

@OptaJoe
53 - Harry Kane has scored his 53rd goal for England, equalling Wayne Rooney as the joint-highest scorer for the England men's side. Leveller.

Ranska nousi uudestaan johtoon 78. minuutilla, kun Olivier Giroud puski Antoine Griezmannin antaman keskityksen sisään.

Johtoasema näytti luhistuvan vain hetkeä myöhemmin, sillä Englannille vihellettiin ottelun toinen pilkku, kun Theo Hernández tönäisi Mason Mountia selkään. Vetovastuun otti jälleen Kane, mutta tällä kertaa hän laukoi pallon reippaasti maalin yli.

Ranska kohtaa välierässä Marokon, joka kaatoi aiemmin lauantaina Portugalin 1-0. Kaavion toisella puolella toisessa semifinaalissa ovat vastakkain Argentiina ja Kroatia.

Välierät pelataan tiistaina ja keskiviikkona, pronssiottelu on vuorossa ensi lauantaina ja finaali seuraavana päivänä.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

• Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.