Italialaismedia ei silitellyt Romelu Lukakun päätä eilen lauantaina pelatun Internazionalen ja AC Monzan välisen ottelun jälkeen. Ottelu päättyi 2–2-tasapeliin. Inter tuli hukanneeksi mahdollisuuden kiriä Italian Serie A:n kärkikolmikkoa kiinni. Se oli aiemmin tällä viikolla voittanut sarjaa johtavan Napolin 1–0.

Monzaa vastaan Lukaku tuli kentälle, kun toista puolikasta oli takana kymmenen minuuttia. 40 minuuttiin hän ei laukonut kertaakaan, sai perille ainoastaan neljä syöttöä ja tuli menettäneeksi pallon kolmesti.

Lukakun surullinen suoritus muistutti hänen viimeaikaisia peliesityksiään Belgian maajoukkueessa. Viime vuoden lopun MM-kisoissa hänen tuhlailunsa Kroatiaa vastaan kostautui, ja Belgian turnaus päättyi alkulohkoon.

– Hän tekee kaiken väärin. Hän ei osaa edes pysähtyä oikein ja pilaa ainakin kaksi vastahyökkäystä. Stadionin on vaikea uskoa silmiään, arvioi La Gazzetta dello Sport.

Corriere dello Sport ei kuvaillut Lukakun aikaansaannoksia yhtä pitkästi, vaan tyytyi tiivistämään arvostelunsa yhteen sanaan: ”Katastrofi.”

Corriere della Sera esitti kysymyksen, joka on kaikkien huulilla:

– Minne on päätynyt se keskushyökkääjä, joka johdatti Interin mestaruuteen kaksi vuotta sitten?

Tuttosport antoi Lukakun suoritukselle arvosanan 4,5.

Lukaku on nyt tehnyt pelaamaansa kuuteen sarjaotteluun yhden maalin. Häneltä on jäänyt 16 peliä väliin loukkaantumisten takia. Interin kausi jatkuu tiistaina, kun joukkue kohtaa Italian cupin neljännesvälierissä Parman.