Napolia on pidetty jopa kuluvan kauden parhaana joukkueena Euroopan kentillä.

Luciano Spallettin miehistö johtaa Serie A:ta peräti 15 pisteen erolla toisena olevaan Internazionaleen. Napoli on siten hyvin lähellä ensimmäistä Serie A:n mestaruuttaan sitten kevään 1990.

Napoli oli viime kesänä suuren uudelleenrakennusprojektin edessä. Kalidou Koulibalyn, Dries Mertensin ja Lorenzo Insignen kaltaiset monivuotiset avainpelaajat vaihtoivat maisemaa.

Napolin oli löydettävä tähtipelaajilleen mitat täyttävät korvaajat. Napoli hankki Khvicha Kvaratskhelian kymmenellä miljoonalla eurolla Georgian pääsarjasta Insignen korvajaaksi. 22-vuotias laitahyökkääjä pelaa suorastaan uskomatonta kautta Napolin paidassa. Serie A:ssa on syntynyt kymmenen maalia ja 11 maalisyöttöä.

Kaksi ja puoli vuotta sitten Lillestä Napoliin 75 miljoonan euron siirtosummalla saapunut Victor Osimhen on pelannut Kvaratskhelian tapaan hurjan kauden. Nigerialaiskärki on iskenyt 19 sarjaottelussa yhteensä 18 maalia, ja johtaa Serie A:n maalipörssiä.

Napoli pelasi loistavan syyskauden ja monet uskoivat menon hyytyvän MM-tauon vuoksi, mutta mitä vielä.

Vuodenvaihteen jälkeen Napoli on pelannut kahdeksan sarjaottelua, joista tuloksena on seitsemän voittoa ja yksi tappio. Osimhen on onnistunut maalinteossa yhtä vaille jokaisessa vuodenvaihteen jälkeen pelatussa ottelussa. Kahdeksassa kamppailussa on syntynyt yhdeksän maalia. Kvaratskhelia on sen sijaan tehnyt neljä maalia ja antanut neljä maalisyöttöä.

Napolin kausi jatkuu tiistai-iltana, kun se kohtaa vieraskentällä Eintracht Frankfurtin Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa.