Romelu Lukakun kausi on ollut vaikea.

Chelsea lainasi Lukakun takaisin Internazionaleen viime kesänä, mutta kärki on kärsinyt jatkuvista loukkaantumisista. Ennen MM-taukoa Lukaku kykeni pelaamaan vain neljässä sarjaottelussa. Lukaku on ollut kuitenkin edelliset viikot kunnossa ja avannut Interin kaksi edellistä sarjaottelua.

Tiistaina Lukaku pääsi loppuhetkillä kentälle Interin ja Porton Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa ja iski ottelun ainoan maalin.

Thierry Henry toimi Belgian A-maajoukkueen apuvalmentajana vuodet 2021-22. Entinen huippuhyökkääjä kertoi BT Sportsin haastattelussa kertoneensa Lukakulle, ettei peliajan saaminen Thomas Tuchelin alaisuudessa Chelseassa olisi yksinkertaista. Lukaku pelasi Chelseassa vain viime kauden ja jätti seuran kesällä.

– Keskustelimme Lukakun kanssa, kun hän siirtyi Chelseaan. Sanoin Lukakulle, että hänen on vaikea saada peliaikaa Chelseassa sen vuoksi, minkälaista jalkapalloa Tuchel peluuttaa. Lukaku haluaa pysyä siellä, missä hän nyt on. Lukakua pitää ruokkia maalipaikoilla ja sitten hän kykenee kiusaamaan puolustajia. Lukaku on erilainen pelaaja verrattaessa siihen, mitä Tuchel halusi.

Lukakun ja Interin välinen lainasopimus kattaa kuluvan kauden, mutta Henryn mukaan kärki haluaisi jäädä pysyvästi seuraan.

– Sopeutuisiko Lukaku Graham Potterin jalkapalloon? Ja mitä Lukaku haluaa tehdä? En usko hänen haluavan palata Chelseaan. Lukaku haluaa jäädä Interiin.