Lauantai oli erityinen päivä Kylian Mbappélle.

Mbappé nousi PSG:n kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi onnistuttuaan maalinteossa Nantes-ottelun lisäajalla. Mbappé on tehnyt PSG:ssä komeat 201 maalia. Edinson Cavani piti ennätystä hallussaan 200 maalillaan. Mbappé ylsi hurjaan rajapyykkiin vain 24-vuotiaana. Lue lisää täältä.

Mbappé oli luonnollisesti tyytyväinen saavutukseen, mutta hyökkääjää kiinnostaa enemmän kollektiiviset pokaalit ja palkinnot.

– PSG:ssä pelaaminen on minulle erityistä. Jos joku olisi sanonut minulle, että tekisin tämän ennätysmaalin joukkueen kapteenina, niin en olisi uskonut sitä. Tämä on henkilökohtainen saavutus, mutta olen täällä kollektiivisia saavutuksia varten. Haluan kiittää kaikkia joukkuetovereitani, valmentajiani, seurajohtoa ja kannattajia, jotka ovat antaneet minulle kaiken täällä. Menemme Müncheniin nappaamaan jatkopaikan. Olemme saaneet itseluottamuksemme takaisin.

– Tiesin rikkovani tämän ennätyksen. PSG:ssä pelaaminen on etuoikeus. Saavuin tänne nuorena. Olen oppinut PSG:ssä paljon. Myös kentän ulkopuolella. Varsinkin Pariisissa syntyneenä PSG:ssä pelaaminen on hyvin erityistä.

PSG:n joukkue on rakennettu menestymään Mestarien liigassa, mutta toistaiseksi seura ei ole vielä onnistunut voittamaan himoittua pokaalia. Mbappén mukaan hänen tulevaisuutensa seurassa ei riipu siitä, putoaako PSG kilpailusta ensi viikolla. Bayern München voitti neljännesvälierien avausosan Pariisissa 1-0, joten PSG on pakkovoiton edessä keskiviikkona Saksassa.

– Ei sillä ei ole merkitystä. Jos tulevaisuuteni riippuisi Mestarien liigasta, niin kaikella kunnioituksella PSG:tä kohtaan olisin lähtenyt täältä hyvin kauas. Olen PSG:ssä todella onnellinen ja tällä hetkellä keskityn vain saamaan seuran onnelliseksi.

Mbappé haluaa voittaa tulevaisuudessa Ballon d’Orin.

– Tietenkin Ballon d’Or on tavoitteeni. Tasoiselleni pelaajalle se on jotain, mitä tavoitella, mutta ei se ole ykkösprioriteettini, eikä nyt ole oikea aika ajatella sitä. Se on silti ajatuksissani ja pidän sitä normaalina. Jos jatkamme näin, niin en ole kaukana sen voittamisesta.

LUE MYÖS