Monet kummastelivat, miten paljon Qatarin MM-lopputurnauksessa annettiin lisäaikaa.

Ottelut kestivät usein lisäaikoineen jopa yli sata minuuttia. MM-kisaotteluissa annettiin kummatkin jaksot mukaan lukien yleensä noin vartin verran lisäaikaa.

Jalkapallon kansainvälinen kattojärjestö FIFA ilmoitti kisojen alla, että lisäajan kesto nousee muun muassa ajanpeluun, loukkaantumisten ja vaihtotapahtumien myötä.

FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantinon mukaan ajanpeluuta vastaan on taisteltava pidempien lisäaikojen muodossa. Sen sijaan FIFA ei ole harkinnut pelikellon pysäyttämistä, kun pallo on poissa pelistä.

– Emme muuta jalkapallon sääntöjä. Emme aio pysäyttää kelloa. Jalkapallon säännöt ovat kansainväliset ja niiden on oltava myös kansainvälisesti hyväksytyt. Haluamme parantaa pelaajien käyttäytymistä. Meidän on taisteltava ajanpeluuta vastaan.

Infantinon mukaan FIFA:n tavoite on saada pidemmät lisäajat käyttöön kansainvälisesti.

– Näimme Qatarin MM-lopputurnauksessa, miten paljon otteluissa annettiin lisäaikaa sen vuoksi. Haluamme, että riittävän lisäajan antamisesta tulee kansainvälinen sääntö ja siitä on pidettävä kiinni. Sitä ei voi vain aloittaa ja sitten unohtaa. Haluamme kaikkien tuomareiden tietävän, että lisäaikaa on annettava tarvittava määrä. Aikaa kuluu muun muassa loukkaantumisissa ja vaihdoissa.

Lähde: MARCA