José Mourinho sai tiistai-iltana punaisen kortin, kun AS Roma hävisi yllättäen Cremoneselle Serie A:ssa.

Lue Cremonesen todellisesta yllätysvoitosta lisää täältä. Kyseessä oli joukkueen kauden avausvoitto Serie A:ssa.

Mourinho ajautui toisen jakson alussa sanaharkkaan ottelun neljännen erotuomarin kanssa. Neljäs erotuomari kehotti ottelun tuomaria antamaan Mourinholle punaisen kortin. Mourinho hiiltyi pahemman kerran neljännen erotuomarin kommenteista.

Italialaismedian mukaan Mourinho kävi haukkumassa neljännen erotuomarin ottelun jälkeen tuomarien kopissa. Mourinholle langetettiin kahden ottelun toimitsijakielto ja lisäksi luotsi sai 10 000 euron sakot.

Mourinhon kommenteista oli pääteltävissä, että neljäs erotuomari halusi antaa hänelle punaisen kortin, koska tuomari on syntynyt Torinossa ja AS Roma kohtaa seuraavalla kierroksella torinolaisjätti Juventuksen.

– En halua ottaa kantaa siihen, että tuomari oli kotoisin Torinosta ja pelaamme ensi kierroksella Juventusta vastaan ja hän halusi minut toimitsijakieltoon siinä ottelussa, Mourinho totesi nostaen tuomarin kotikaupungin itse esiin.

Mourinhon mukaan neljäs erotuomari käyttäytyi hyvin epäkunnioittavasti häntä kohtaan.

– Minun on saatava tietää, onko olemassa äänityksiä siitä, mitä neljäs erotuomari sanoi minulle. Minun on tiedettävä, voinko tehdä jotain laillisesta näkökulmasta, koska erotuomari antaa minulle ulosajon sen seurauksena, että neljäs erotuomari pyytää häntä tekemään niin. Ikävä kyllä neljäs erotuomari ei uskaltanut sanoa erotuomarille, mitä hän itse sanoi minulle. Se, mitä ja miten hän sanoi sen, aiheutti luonnollisesti reaktioni.

– Ihmiset, jotka tuntevat minut vuosien takaa tietävät minun olevan tunteellinen ihminen, mutta en ole hullu. Jotta minusta saa tuollaisen reaktion irti, on jotain pitänyt tapahtua. Tämä on kenties ensimmäinen kerta, kun neljäs erotuomari on puhunut minulle anteeksiantamattomalla tavalla.

AS Roma on parhaillaan Serie A:ssa viidentenä.

#JoukkueOVTHMP
4AC Milan ACM382010864-4370
5Atalanta ATA381971266-4864
6AS Roma ROM381891150-3863
7Juventus JUV382261056-3362
8Fiorentina FIO3815111253-4356