Victor Osimhen pelaa loistavaa kautta Napolissa. Osimhen johtaa 19 täysosumallaan Serie A:n maalipörssiä.

Napoli sen sijaan johtaa Serie A:ta peräti 18 pisteen erolla toisena olevaan Internazionaleen ja varmistaa tällä menolla mestaruutensa pian.

Osimhen on muodostanut Khvitša Kvaratskhelian kanssa suorastaan uskomattoman tutkaparin Napolin hyökkäyksessä. Kvaratskhelia on viimeistellyt Serie A:ssa 11 maalia ja antanut 11 maalisyöttöä. Kaksikko on kovaa vauhtia viemässä Napolia Serie A:n mestaruuteen 33 vuoden tauon jälkeen.

Nigerian A-maajoukkueen päävalmentaja José Peseiro tietää loistavasti Osimhenin vahvuudet. Osimhen on pelannut loukkaantumisten vuoksi vasta kaksi maaottelua Peseiron alaisuudessa, joka saapui Nigerian A-maajoukkueen peräsimeen viime kesänä, mutta luotsi on seurannut tarkasti pelaajan otteita Napolissa.

SportItalia haastatteli Peseiroa ja tiedusteli luotsilta, voittaako Osimhen jossain vaiheessa uraansa Ballon d’Orin.

– En tiedä, voittaako Victor Ballon d’Orin, mutta se on varmaa, että hän on useasti sarjansa paras maalintekijä, koska hänen viimeistelykyky on uskomattoman hyvä. Ja en puhu vain siitä, koska vaikutun hänen taidoistaan jatkuvasti enemmän ja enemmän. Osimhen prässää ja taistelee. Vastustajien puolustajat eivät saa ollenkaan rauhaa 90 minuutin aikana, kun he pelaavat häntä vastaan. Osimhen auttaa merkittävästi joukkuettaan. Hän luo kentällä tilaa, syöttää maaleja ja puolustaa.

Peseiro uskoo Osimhenin siirtyvän Real Madridin kaltaiseen suurseuraan.

– Italia on ollut hänelle hyvä koulu, koska siellä hyökkääjät osallistuvat paljon puolustamiseen. Siellä kaikki hyökkääjät tekevät niin, mutta Osimhen puolustaa todella hyvin. Hän on kuin peto kentällä. Olen varma, että Osimhen pelaa tulevaisuudessa Real Madridin kaltaisessa seurassa.

LUE MYÖS