HELSINKI. Lukas Hradecky kehuu Bayer Leverkusenin täsmähankintoja, jotka ovat nostaneet hänen edustamansa seuran taistelemaan Bundesliigan mestaruudesta.

Leverkusen on kerännyt 11 ottelusta 10 voittoa ja 31 pistettä. Kauden toistaiseksi ainoa pistemenetys tuli tasapelissä toisena olevaa Bayern Münchenia vastaan.

Leverkusen värväsi kesällä hyökkäykseen 190-senttisen kohdepelaajan Victor Bonifacen, 22, tartuttua haaviin Belgiasta Union Saint-Gilloisen riveistä. Nigerialainen on tuonut uudenlaista pelotetta saksalaisseuran kärkiosastolle ja tehnyt kaikki kilpailut mukaan lukien jo 11 maalia, joista seitsemän Bundesliigassa.

Keskikentälle puolestaan hankittiin johtohahmoksi Arsenalista tullut kokenut Sveitsin maajoukkuepelaaja Granit Xhaka. 31-vuotias konkari on urakoinen kauden jokaisessa 11 Bundesliigan ottelussa.

– Ei vain se miten hän pelaa, vaan miten hän johtaa joukkuetta. Se on ollut isompi apu, että olemme saaneet pukukopin rauhoitettua ja se päivittäinen tekeminen, ettei siellä sählätä treenikentillä ja otetaan homma tosissaan, Hradecky kehui Xhakan vaikutusta Leverkusenin joukkueessa SuomiFutis-sivustolle Huuhkajien mediatilaisuudessa.

Boniface on ollut taas Hradeckyn mielestä erilaisuudellaan väkevä lisä hyökkäysarsenaaliin. Tshekkitähti Patrik Schickin lähestyvä paluu sairastuvalta herättää myös Huuhkajien maalivahdin silmissä innostusta.

– Hän tuo target-pelaamisellaan paljon lisää meidän peliimme. Häntä on todella vaikea puolustaa. Oli selkä- tai kroppa maaliin päin, hän on varmasti pelottava ilmestys monelle puolustajalle. Vähän eri tyyppinen pelaaja, joita meillä on aikaisemmin ollut.

– Schickikin on kuntoutumassa. Sitten kun hän tulee, niin aika pelottava arsenaali siinä on.

Leverkusen pelaa ensimmäisen ottelunsa maajoukkuetauon jälkeen lauantaina 25.11 Werder Bremenin vieraana. Hradecky kohtaa Huuhkajien kanssa vielä sitä ennen San Marinon vieraskentällä EM-karsintojen viimeisessä ottelussa.

Joni Ahokas
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!